onsdag 30. mai 2012

Kjøpt hus!

Ja, så lei var vi av å vente på å komme i gang med byggingen som har gått helt i stå pga en vei at vi i dag har kjøpt hus! Det ligger ca 5-600 meter fra der hvor vi forhåpentligvis kan bygge hus en dag.  Det trenger en god del maling innvendig kan man si ;) Gulevegger og furupanel!
hus 1

hus 2

hus 3

Vi fikk en god pris godt under takst så vi er veldig fornøyde. Ungene har barnehage/skole venner i nabohusene så det blir nok veldig bra!

Nå gjennstår bare siste arbeidet på vårt rekkehus førdet må selges kjapt. Overtagelse er nemlig 1. august ;)

Stor klem fra en lykkelig Christel :)

mandag 14. mai 2012

Frustrasjon

Når vi endelig (etter over 6 år) tror at vi snart kan begynne å bygge huset så kommer det et hinder som gjør at vi går på trynet så det holder, og at vi lurer på om det blir husbygging i det hele tatt!

Det bygges for lite boliger i kommunen, og jeg skjønner veldig godt hvorfor! Kostnaden på veien vi blir pålagt å ruste opp til kommunal standard er ikke  akkurat små penger! Hadde vi vært en stor utbygger som hadde mange boliger å fordele kostnaden på  så hadde det sikkert gått fint, men her er det snakk om et lite område med 8 boliger som skal fordeles til slekt som en del av arv. Så kostnaden per tomt blir stor!

Jeg føler meg frustrert over at det kan sitte en person i kommunen som vil ha det slik og slik og dermed kan bestemme at det skal være slik! Jeg skal vell ikke si for mye om dette enda, men prøve å holde meg rolig og se hva som skjer.

Kommer det et hus på markedet som passer oss så tror jeg jammen vi slår til selv om drømmen er å bygge nytt hus på tomten vår. For hvem vet, det kan jo fort ta ytterligere 6 år før vi får satt spaden i jorden!

Klem fra en frustrert Christel!

søndag 6. mai 2012

Prosjekt soverom

Da er omsider kaosrommet på hytta på Å ferdig. Å herremin juledag for en jobb!

Her kommer noen før bilder:
Sengene hadde nok vært fine å restaurere, men jeg tror alltid jeg ville kjent den lukten som var på rommet om vi hadde beholdt de.  Lukten var helt jævlig!!
1
Lekkre plater på veggene
2

Spor etter en taklekasje som var året før mamma kjøpte det.3

Underveis bilder:
Bak de lekkre platene på veggen var det tømmerkasse, men der hadde nok noen dyr hatt “fest” for en del år tilbake. 2-3 cm med avføring som gjorde at vi måtte kle inn tømmerkassen. Det var altså derfra den forferdelige lukten kom. Vi prøvde å vaske med kraftvask  og ren salmiakk, men lukta fikk vi ikke bort.  Forhåpentligvis kan vi beholde tommerkassen på stua når vi fjerner platene der i løpet av sommeren
4

5

6

7

Etter:
Lukten er borte og rommet er beboelig! Sov som en stein der iallefall.
8

Vi har en gammel dør som skal henges på veggen bak sengen og fungere som sengegavl. Mulig den skal males i samme farge som veggen eller gulvet og pusses litt eller om den bare skal få være som den er. Jeg tror vi får prøve oss litt frem.

9

Neste prosjekt er påbegynt i helgen. Det skal åpnes mellom kjøkkenet og det rommet som vi brukte som soverom, mens dette rommet ble pusset opp. Endelig blir det litt større stue nede! Mamma og Espen er der i helgen og åpner opp. Ikke bare bare da det var en tømmerkasse de måtte komme seg igjennom.

Klem, Christel