torsdag 23. desember 2010

Klappet og klart!

Da har julie pynta treet og alt er klappet og klart til i morgen. Nesten iallefall…… Julie har infeksjon i halsen og Dina har feber. Vi kunne godt klart oss uten sykdom i jula, men får bare gjøre det beste ut av det. Jul blir det uansett :)

IMG_0073

Her i huset pyntes treet av Julie så noe system  på pyntinga eksisterer ikke. Plastikk tre og plastikk kuler.  Vi orker ikke å fly rundt å passe på så Dina ikke spiser barnåler eller knuser glasskuler. Det får bli når hun blir litt større.

Ønsker alle lesere ei riktig god jul!
Klem, Christel :)

tirsdag 21. desember 2010

Nære på igjen

16122010299Det er fort gjort i julestria å glemme ting. Jeg glemte å ta ned en plastboks med perler som jeg hadde satt på toppen av vedovnen når jeg skulle moppe gulvet. Mannen kom hjem fra nattevakt og i skumringen så han den ikke å tente opp i ovnen. Så gikk han opp til oss. Etter 30 min gikk han ned igjen å da møtte dette han. På bildet er toppen og deler av plastboksen fjernet. Du kan tro det luktet helt jævlig her inne.  Vi fikk slukka det som brant inni ovnen raskt og luftet godt i 3 timer. Med –5 grader ute var det rimelig kaldt her inne kan du tro. Utrolig nok fikk vi fjernet all plastikken som hadde smeltet så vi slapp å kjøpe ny ovn :)

Nå skulle egentlig dette være et juleinnlegg, men synes det er viktig å minne på folk hvor fort gjort det er å glemme ting i julestria.

Enkel pynt på stuebordet. Rød løper med to lys og en green gate kopp med blomst og en hvit kongle i.

IMG_0064

Dina går rundt nå bordet og jeg prøver mitt beste på å lære henne at det ikke er lov å rive ned det som står på bordet selv om det er veldig fristende. Det hender jeg må flytte blomsten da ;)

IMG_0065

Oreokulene ble forresten utrolig gode. Oppskrift og bilde kommer senere.

Ha en strålende dag!
Klem, christel

mandag 20. desember 2010

It’s beginning to look a lot like Christmas

Mer og mer julepynt kommer fram jo nærmere julaften vi kommer. I tillegg var jeg en snartur innom Jysk og fikk med meg litt småtteri på salg i dag. Det er jo genialt med salg på julevarer før jula :)

IMG_0051

Ignorer pakken med gubbens ammunisjon som ligger i vinduet ;)

Jeg er ferdig med alle julegavene. Jeg er til og med ferdig med å pakke de inn :) Har igjen litt mathandling men ellers er alt i boks til julen. Nå venter jeg på at oreokulene skal stivne så jeg kan duppe de i sjokolade. Det er dårlig med tradisjonell julebakst her i huset, men litt annet snadder lager jeg gjerne.

IMG_0055

I morgen rømmer vi huset på dagtid igjen. Vi bynner nemlig ytterpanel så det dundres i veggene fra 7  til 16 hver dag. Jeg er møkk lei!! Men de skal iallefall bli ferdig med den veggen de jobber med nå før jul.

Klem, Christel :)

lørdag 18. desember 2010

Nikon og Doffen har daua!

Lenge siden siste blogginnlegg her på bloggen, men grunnen er enkel. Jeg mista kameraet i gulvet og optiken fikk seg en trøkk. Svaret jeg fikk fra Nikon var: “kjøp nytt kamera!”IMG_0011

Det rådet fulgte jeg. Etter å ha vært Trondheim rundt etter kamera i dag har jeg erfart at butikkene faktisk setter opp prisene på små elektronikk rett før jul. Kameraet var satt opp mellom 500  og 1000 kr siden forrige uke. Elkjop som hadde det på kampanje var utsolgt så selgeren (!) tipset med om prisgarantien til Lefdal. Jeg tok med meg tilbudsavisen til Elkjop og dro på Lefdal og fikk kameraet til prisen Elkjop hadde det. Dermed sparte jeg 500 kr :) Valget falt på Canon Powershot SX210.

I dag tok omsider “doffen” kvelden. Julie som fikk kampfisken i bursdagsgave, men hun har egentlig ikke brydd seg om den. Jeg har imidlertid irritert meg over det lille akvariet som ikke har passet inn noen plass. Men nå forsvinner det altså i kjelleren.
IMG_0010I kveld skal det drikkes rødvin og pakkes julegaver. Det er mange som synes det er så koselig å pakke julegaver. Det er greit med de første, men tilslutt blir det veldig kjedelig spør du meg ;)

Ha en strålende kveld! Under en uke igjen til julaften nå :)

Klem, Christel

torsdag 2. desember 2010

Votter

Kulda har jo lagt seg over Trøndelag og ser ikke ut til å forsvinne med det første.  Jeg manglet gode og varme votter. Jeg har skinnhansker med de duger ikke  når det er –14!  Løsningen var ikke langt unna. En kjapp mail til Marit – Som mine dager er og lilla tovede votter var i boks.  Hun har en nettbutikk hvor hun selger masse fint. Ta en titt innom henne! Jeg hadde på meg vottene i dag og var varm og god på fingrene :)

DSCN8297

Klem, Christel :)