søndag 26. september 2010

Mandler

På torsdag fikk Julie endelig fjernet de gigantiske mandlene sine (og litt til). Jeg og gubben hadde grudd oss veldig til operasjonen, men den gikk helt fint med minimalt med blødninger. Hun var så flink før og etter hun fikk narkosen. Hennes største bekymring når hun våknet fra narkosen (etter at hun hadde klatret oppå meg) var “Kor e armbåndet mitt?” så sovna hun igjen ;) hehe noen som sa Diva?

23092010259

Her ligger hun på oppvåkningen, med måler på fingeren. Må si de var utrolig flinke på aleris i Trondheim!

Så var det medisineringen i etterkant: 11-13 stikkpiller i døgnet!!!! På en liten 4 åring??? Umenneseskelig spør du meg. Den dosen de skal ha i paracet finnes ikke i 1 stikkpille så man må ta 2 for å få rett dose. Julie har mildt sagt angst for stikkpiller så løsningen ble paracet smuldre tabletter med banansmak blandet i banan yoghurt. Da gjensto det bare 3 voltarol stikkpiller i døgnet, men nå har vi måttet gå over til tablett form der også. Mos og bland i en skje syltetøy. Så nå håper jeg vi er ferdige med stikkpiller! Stakkar lita pia vår! Formen hennes er iallefall upåklagelig god!

07092010246 I dag våknet vi til 2 grader og rim på platten. Det er definitivt høst nå. Jeg har fått plantet litt høstplanter ute og senere i dag skal  jeg se om jeg ikke får opp “høstgardinene”. Jeg vil ha det litt lunere hjemme nå som høsten er her.

Ønsker alle en fortsatt fin søndag.

Klem, Christel

fredag 17. september 2010

Helg

Høsten er definitivt her og jeg har fått god bruk for støvler og regnklær denne uka. Her hjemme går det i ett. Jeg har vært jaktenke i 1 uke, men mannen er heldigvis hjemme igjen nå. Dina har knekt koden for å komme seg fremover så nå går det unna. Også har vi fått solgt unna litt baby ting. Alt av baby ting går fort ut av huset med en gang vi er ferdige med de.

Tenkte jeg skulle shine huset litt før helgen, men så ble jeg sittende forran PC’n istede da vuttu. 
DSCN8098

Det koselige med høsten er at man tenner mer levende lys.  Har endel baby rosa kubelys etter dåpen i mai som må brukes opp så nå er det sukkersøtt med lilla og rosa hjemme hos oss. Kjenner jeg begynner å bli lei av det så her er de kubelysene tent hele dagen. De kjeksene i skålen er allerede spist opp ;) Det gikk rimelig fort etter at jeg satte meg ned med en kopp kaffe.

Nei nå skal jeg komme igang med hus-shiningen.

Ønsker alle en strålende høst helg!
Klem, Christel

lørdag 4. september 2010

Nyrestein :(

Nå har jeg fått oppleve nyrestein også, å det er noe jeg håper jeg aldri får igjen selv om statistikken tilsier at sjansen for det er stor.

Onsdag rundt kl 14 kom det som kastet på meg; smerter i nedre del av mage og rygg på venstresiden. Det var så smertefult at jeg kasta opp igjen og igjen. Jeg har hatt nyrebekken betennelse tidligere så trodde smertene ville avta, men nei da. 16:45 var jeg på vei til legevakten. Jeg gikk bare rett inn å ba om å få en seng. Stakkar hun som tok i mot meg skjønte ingenting der jeg jamret, skalv og kasta opp. Formen ble verre og verre og jeg kan ikke huske at jeg har vært så dårlig før. En vending var blodtrykket nede i 80/34 og tempen var nede på 35,1. Da var det nok sykepleiere inne på rommet iallefall, det husker jeg. Etter mange undersøkelser jeg ikke skal gå inn på ble jeg sendt på CT hvor de fant ut at det var nyrestein. Dagen etter var jeg rimelig utkjørt, men de sendte meg hjem med steinen og smertestillende. Jeg var vell hjemme i kun 3 timer før jeg hadde tatt døgn dosen jeg hadde fått med smertestillende så da bars det tilbake til legevakten igjen. Ny innleggelse og intravenøs smertestillende. Å jammen ville de ikke sende meg hjem igjen??? Denne gangen med morfin i tablett form. En kan trygt si at jeg bortimot nekta de å sende meg hjem ;) Jeg fikk heldigvis ligge en natt til. Denne natta holdt det ikke med morfin heller så jeg fikk en fin "pillecocktail" som sykepleieren kalte det mens hun lo litt. Etter to pillecocktailer kom steinen ut av seg selv på fredag formiddag og smerten var borte like plutselig som den kom. At noe så lite kan gjøre så vondt skjønner jeg ikke!!! En liten grå/hvit stein på 3 mm! Det var 2 døgn jeg håper jeg ikke opplever igjen!

Jeg fikk spørsmål fra ei jeg kjenner om hva som var verst: fødsel eller nyrestein? Mannen hennes påsto nemlig at nyrestein måtte være mye verre for det hadde han hatt. Å ja, jeg er sååååå enig med mannen hennes om det! Jeg tar heller en fødsel uten smertestillende enn en nyrestein til!

Mens jeg har vært på sykehuset har mannen sørget for nattavvenning (på ammingen) til Dina. Det har gått bra i 3 netter nå så blir spennende å se hvordan det går når jeg skal sove på soverommet igjen. Krysser fingrene for at det fortsetter sånn.

Ha en strålende og steinfri helg ;)

Klem, Christel :)