søndag 31. januar 2010

Alternativt nattbord

Nå som babysengen er på plass på soverommet har vi ikke plass til nattbord ved sengen lenger. Måtte jo ha en plass til mobil, drikke etc så løsningen ble enkel. En bilde list fra IKEA ble skrudd opp over sengen. Enkelt og greit! Sengen vår er skyvd helt mot veggen så lampene og bildelisten er ikke “riktig” plassert i forhold til sengen;) Men det måtte bli sånn for å få plass til babysengen. Ikke er sengetøyet nystrøket heller, sånt har jeg ikke tid og tålmodighet til ;)

DSCN0761

Babysengen er ca 18 år gammel og er arvet fra mannens tante og onkel. Kunne tenkt meg en hvit en, men den er god nok. Julie brukte den også da hun var baby.

I dag har jeg og Julie bakt boller og muffins. Veldig kjekt å ha i frysern når vi etter hvert får besøk etter at babyen har meldt sin ankomst.

DSCN0757

I dag er det 7 dager til termin så uken som kommer skal brukes til akkurat det jeg vil. Også skal jeg prøve å nyte de siste dagene før babyen kommer uten å bli utålmodig. For det har jeg vært uken som gikk uten å oppnå noe med det, annet enn irritasjon hos meg selv ;)

Ønsker alle en strålende uke!

Klem, Christel :)

torsdag 28. januar 2010

Beundringsverdig

Vi har ingen i familien som strikker. Vell jeg strikker tepper, men that’s it! Ønsket gjerne et hentesett til Dina så spurte moren til en venninne om hun kunne strikke for meg. Å joda det kunne hun selvfølgelig, bare jeg kjøpte garn og mønster. Hun skulle ikke ha noe for det. I dag var jeg hos venninna mi og hentet det. Såååå nusselig! Prøvde å se på oppskriften selv men det var helt gresk for meg ;) Når Dina har kommet til verden skal jeg kjøpe med en oppmerksomhet å trille innom henne. Denne damen hadde strikket til Julie da hun kom til verden også, men da uten av jeg viste det. Så hun fortjener absolutt en blomst!

DSCN0754

DSCN0755 DSCN0756

Beklager den sterke blitsen på bildene, men orket ikke å reise kroppen fra sofan for å skru på lyset over sofane ;)

Rugekasse

Jeg går fortsatt rundt som rugekasse for babyen i magen. Det nærmer seg heldigvis termin med stormskritt, bare 10 dager igjen nå. Kan ikke huske at det var så tungt sist gang, men det er jo utrolig hva man glemmer. Jeg har hatt to runder med akupunktur hos jordmor og skal ha den tredje runden i morgen. Hvis kroppen er klar kan akupunkturen sette i gang fødselen, men jeg har ikke hatt noen effekt av det enda. Men jeg er åpen for å prøve det meste. Også er det jo fullmåne i helgen så kanskje kanskje ;)

Nå har vi også fått opp sengen så alt er klart. Skal ut å kjøpe dimmer til sengelampa på soverommet i dag så det slipper å bli flomlys når vi må på med lyset om natten. Vi har ikke verdens største soverom så når babysenga kom opp måtte nattbordet ut så jeg mangler en plass å legge litt småtteripå, men jeg tror jeg har en ide ;)

DSCN0745

lørdag 23. januar 2010

Utfordring og award

Jeg fikk denne utfordringen og awarden fra Beauty & Living. Tar selvfølgelig utfordringern og takker for awarden :)

Award_5

Utfordringen er å skrive 7 fakta om meg:

1. Jeg har bodd 1 år i USA og 3 år i England – Gurimalla så godt det var å komme hjem til Norge etter 4 år i utlandet ;)

2. Hodet mitt tenker ofte på mange ting samtidlig. Gubben lurer på hvordan jeg klarer det innimellom

3.  Jeg har aldri fått en fartsbot og har aldri krasjet med bil.

4. Jeg blir fortsatt spurt om legitimasjon når jeg kjøper vin på vinmonopolet….. i en alder av 31 år.

5.  Jeg har en Bachelor i Multimedia Systems.

6. Jeg er tålmodig og veldig tollerang ovenfor andre mennesker.

7. Jeg har med alderen blitt flinkere til å si NEI når noen spør meg om noe.

Jeg skal egentlig gi denne utfordringen videre til 7 andre, men velger å gi den til de som evt vil ta den :)

fredag 22. januar 2010

En gammel nabo

Må bare vise frem bildet gubben tok av en god gammeldags telefonkiosk som står like ved huset vårt. Bildet ble tatt mens det var frost på trærne tidligere i år. Stilig ikke sant? ;)

18953_280398830922_624700922_4930679_90268_n

tirsdag 19. januar 2010

"Self pampering"

Jepp i dag har jeg vært å skjemt meg bort litt. Har 3 gavekort på rygg og nakkemasasje så jeg ringte og hørte om de haddee ledig time å jaggu hadde de ikke det om jeg kom med en gang. Får jo ikke til å ligge på magen lenger, men med en pute til støtte så ligger jeg godt sånn halvveis på siden/magen. Det var godt!!! Veldig avslappende og akkurat hva jeg trengte. Siden hun hadde litt tid til overs etter massasjen slo jeg til med forming og farging av øyenbryn også. Oh my god for en forskjell!!! Har aldri fått det gjort hos en professjonell før å det var kanskje på tide ;)

Ellers så har jeg gått ut i permisjon nå og det meste er klart til babyens ankomst. Men har fortsatt ikke tatt ned selve sengen fra loftet. …kanskje i morgen? I dag kom vognen i hus. Den har stått hos min pappa siden tidlig november. Vogna som skimtes i bakgrunnen på bildet under har samme rosa fargen som tulipanene enkelte steder så JM bør ikke ha tatt feil av kjønnet ;) I så fall blir det en veldig feminin baby *hehe* for her er det meste i rosa ;)

DSCN0720

Julie har funnet frem sine første “sko” og gitt den til Dina allerede. Skoene ble knapt brukt så de er som nye. Lite som skjer på interiørfronten her for tiden for det meste dreier seg om babyen som skal komme snart. Men det kommer seg vell etterhvert. I morgen skal vi forresten i møte med Blåbolig for å se på planløsninger hos de. Det blir spennende.

Tenkte jeg skulle vise fremgangen på teppet jeg strikker, men det ble noe krøll med bildene når jeg åpnet de på den nye PC’n min så det får bli en annen gang. Jeg er straks ferdig med 4 av 5 remser med lapper så det nærmer seg.

Klem, Christel

lørdag 16. januar 2010

Nyttårsfest

I går var jeg på nyttårsfest med jobb. Vi droppet julebordet i fjor og satset heller på en fest for å sparke i gang det nye året. Fikk heldigvis sovet 1 time før jeg dro for ellers hadde jeg nok ikke holdt ut lenge. Julie har nemlig vært syk denne uken. Hoste, snørr, oppkast og feber så det har ikke blitt så mye søvn. Fikk på meg finstasen, selv om man ikke alltid føler seg så lekker med en mage som er klar til å poppe ;) Holdt ut til oo:30, men da snek jeg meg stille og rolig ut. DSCN0698

I dag skal mannen i huset ha jaktlaget sitt på rypemiddag så jeg og Julie rømmer huset. Jeg er ikke så glad i rypelukta når jeg ikke er gravid så det sier seg selv at det ikke lukter bedre når jeg er gravid. Det er helt greit når den er ferdig tilberedt, men når det tilberedes så rømmer jeg huset ;)

Ha en strålende lørdag!

Klem, Christel

mandag 11. januar 2010

Døroppbevaring – trenger hjelp

0091248_PE226605_S4

Jeg fant denne på Ikea, men likte ikke det grove stoffet. Skulle gjerne hatt noe lignende men i et annet stoff. Nå har jeg helt hjernestans, men sånn “dusjforhengstoff”. Husker ikke hva det stoffet heter  ;) Kan jeg skylle på ammetåka allerede?  Stellebordet står inntil dusjveggen og kunne tenkt meg å hengt et slikt på dusjveggen for å ha kremer og div ting i. Vi har ikke verdens største bad så må tenke litt kreativt.

Er det noen der ute som vet hvor jeg kan få tak i det?

søndag 10. januar 2010

Morgenstund

Vi har lenge vært bortskjemt med at Julie har sovet både til 9 og 10 i helgene, men i dag var klokken mellom 6 og 6.30 når hun våknet. Litt for tidlig spør du meg, men ikke annet å gjøre enn å komme seg ut av senga og inn på badet. Nå sitter jeg helt forferdelig trøtt og drømmer om en nespresso maskin. Det blir liksom ikke det samme med pulverkaffe ;) Men med litt julebakst til så duger det.

 DSCN0673

Trodde jeg hadde ryddet bort alt som hadde med jula å gjøre her hjemme, men en ting hadde Julie lurt unna gitt. Det er ikke typisk julepynt så den får være fremme litt lenger.
 
DSCN0668 

Ja den er iallefall ikke “julete” før man snur den opp ned og vrir om på spilledåsa under den. Da spilles nemlig Glade jul eller Glede jul som Julie sier.

DSCN0662

Ønsker alle en super søndag!

Klem, Christel

fredag 8. januar 2010

Skravvelforening

I går hadde jeg det vi kaller syforening, men det er ingen sying så et mer passende navn hadde vell vært “skravvelforening”! En utrolig koselig kveld som varte til kl 00:30. Serveringen besto av ost, kjeks, ciabata og spekeskinke. Det må ha smakt for det var ganske så tomt da vi hadde “snavvla” ferdig.

 DSCN0631
Det er fortsatt kaldt her så gubben er ute å kjøper mere ved. Det kom inn et gedigent lass (3 lastebiler) på Obs bygg i dag, men under en time senere var det omtrent tomt. Han var ikke alene om å skulle kjøpe ved med andre ord.  Her fyres det  dagen lang!

torsdag 7. januar 2010

Genial ting for småbarnsmødre i denne kulden

Kom over denne posen på finn.no til den nettesum av 250 kr. Hadde egentlig planlagt å kjøpe helt ny en på barnas hus, men kjekt å finne en rimeligere en på finn. Det er en bilstolpose i dun. Veldig kjekt for de som har eller venter baby i denne kulda. Man slipper å kle på babyen så mye klær om man skal ut å kjøre. Passer perfekt i bilstolen :)
DSCN0595

Når kulda slipper taket på vårt langstrakte land skal jeg vaske opp babytøyet, poser og dyner så er alt klart for at Dina kan komme til verden. Merkelig så mye mer avslappet man er i forhold til fødsel og utstyr til nr 2 enn hva jeg var til nr 1.

I kveld skal jeg ha “syforening” hos meg. Blir enkel servering med ost og kjeks, men veldig godt det også.  Juliesnuppa er hjemme fra barnehagen i dag og koser seg inne i varmen. Gjett om hun ble glad da hun fikk være hjemme og bare slappe av med mamma hele dagen da. Hadde egentlig planer om å gjøre ting og tang her hjemme, men det får bli en annen dag.

Klem, Christel

onsdag 6. januar 2010

Dagen i dag…

Våknet til –18 grader og det var så vidt begge bilene våre startet i dag tidlig. På vei til barnehagen kjørte vi forbi et sted hvor termoneteret i bilen viste –27 grader!!! Heldigvis ikke like kaldt der barnehagen ligger. Jeg dro hjem og fyrte i ovnen og duppet litt på sofaen før jeg kasta meg rundt å rydda litt her hjemme. Hadde jo planer om å la røde puter og duker være igjen når jula ble ryddet bort, men det forsvant det også ;) Inn med litt friskt limegrønt! Det blir så lyst og luftig når jula blir ryddet bort.

DSCN0592

Her sitter/ligger jeg å blogger akkurat nå .  I korsryggen ligger en rispute som er min bestevenn for tiden. 2 min full guffe i mikroovnen og den er klar til bruk. Bruker den både i korsryggen og på den vonde nyra mi for å lindre smertene.  Den gjør underverker!

DSCN0593

I ovnen står det brød å steker. Skikkelig grovt rug brød. Synes denne løsningen fra Ikea er genial. Null søl og veldig enkelt. Åpne kartongen, bland inn vann, rist godt, hev og stek. Genialt!

DSCN0590 

Nå blir det litt sløvings på sofaen igjen før Julie kommer fra barnehagen. Jordmoren min sa jeg måtte slappe av og sove når jeg hadde mulighet siden jeg sliter med å få sove om natten.

Klem, Christel

søndag 3. januar 2010

Endelig i gang igjen

Jeg ble veldig inspirert til å strikke dette teppet da jeg gikk hjemme i desember 2008. Jeg var gravid og formen heller dårlig. Det gikk unna med strikkingen før det ble stopp tidlig januar 2009. Nå har det fått ligget i fred i ca 1 år, men nå er jeg endelig i gang igjen :) Kanskje det skal være nyttårsforsettet mitt……Å strikke ferdig teppet før sommeren?
DSCN0573

I dag skal julen ryddes bort. Det skal bli godt å få bort nisser og juletre, men jeg tror jeg beholder noe av det røde litt til. Det er derimot ikke så populært hos snuppa her i huset at jula skal bort så får finne på noe smart for å få henne med på leken ;)

Her har temperaturen steget fra –15 i går til 0 grader i dag. Merker det blir kaldere i huset når tempen stiger sånn. Akkurat som om kulden slår inn i huset så her fyres det på full spreng.

Ønsker alle sammen en strålende søndag!

Klem, Christel

fredag 1. januar 2010

Tanker om 2009 og 2010

Hadde en litt trasig start på 2009, med en tur inn på sykehuset pga en missed abortion. Hadde det vell på følelsen allerede før UL at det var noe galt, men like vell var det tøft å se det på skjermen under UL. Ingen drømme start på året, men vi kom oss over det etter hvert. I mai var jeg gravid igjen og 30. juli var vi på UL og så en sprell levende baby. Nå har vi igjen 37 dager til lille Dina forhåpentligvis melder sin ankoms så det er en litt koseligere start på 2010 enn hva det var i fjor.

kn%C3%B8ttet redigert_thumb%5B2%5D

I februar fikk gangen oppe i 2 etg en velltrengt oppussing. Dører fra 1967 , papptak og linoleumbelegg ble byttet ut. Forandringen var stooor. Grøsser når jeg ser på de gamle bildene av gangen.
DSC_0022_thumb[1] DSC_0264_thumb[1]

Julie snuppa var uheldig på trampolina i mai og det resulterte gips på hele foten i 5 laaaange og slitsomme uker med bæring, bæring og atter bæring. Men hun var kjempe flink og klaget lite. Koordinasjonen hennes var så som så før hun brakk foten så vi var veldig spente på hvordan det skulle gå. Legen sa det ville ta tid, men at hun i august/september ville være tilbake for fult igjen å jaggu hadde hun ikke rett. Julie er fremdeles redd for trampoliner og vil ikke oppå å hoppe igjen. Kanskje det endrer seg i 2010.julie_gips[9]

Ferien i 2009 ble tilbragt på diverse hytter rundt om i Trøndelag. Koselig det også og vi var så heldig å få noen supre dager i august. Men i år går turen til Malorca i juni.
DSCN0232_thumb[4] DSCN0224_thumb[4]

Fotoshoot av en voksende gravid mage ble påbegynt i september.

mage_uke_21_thumb[3] Uke_30_3_smalt_thumb[5]
Uke 21 Uke 30

Utover høsten ble det mørkere og mørkere ute. Da er det veldig koselig å kunne tenne lys inne.
DSCN0377_thumb[2]
DSCN0454_thumb[2] DSCN0452_thumb[2]

På bildet over til venstre ser dere det ferdige speilet som ble laget av et vindu fra 1913. Ble veldig fornøyd med resultatet. Men herremin juledag for en “drittjobb” ;) Det skal henges opp på veggen i gangen i 2. etg, men ikke kommet så langt enda.

Servises som jeg arvet etter min kjære bestemor gikk ut av produksjon i desember 2009, men jeg fikk kjøpt til så jeg har komplett servise til 13 personer. Mulig jeg skal prøve å få tak i et par sett til hvis de har igjen i butikken.
DSCN0317_thumb[2]

Husbyggingen…..gidder jeg å begynne å skrive om det da??? *SUKK* I begynnelsen av 2009 var både arkitekt og et entreprenør firma sikker på at vi var i gang i løpet av sommeren/høsten 2009. Nå sitter vi her i januar 2010 og er fortsatt ikke i gang. Fikk brev fra kommunen i mellomjula om at veien som boligene rundt bruker i dag og som vi skal bruke må gjøres bredere + at det må lages fortau. Dette har de øvrige husene skrevet under på at de skal være med å bekoste for mange år siden. Det er også regulert inn fortau langs den veien tidligere. Men det arealet blir i dag brukt som hage av husene. Regner det blir litt baluba når de får beskjed om det så gudene vet når byggingen går i orden. Nå er vi så dritt lei av å vente på at ting skal bli klart at tanken på å kjøpe noe annet svirrer i hodet mitt. Ja ja vi får se hvordan det ligger ann til sommeren.

Tja det var mine tanker om 2009 og 2010. Forhåpentligvis blir jeg litt mer aktiv på bloggefronten fremover enn hva jeg har vært i siste kvartal av 2009.

Ønsker alle et supert 2010!