mandag 30. november 2009

Et lite glimt

Jeg har ikke fått gjort så mye med vinduet enda, men måtte bare prøve med et speil i for å se om det passet. Må få kjøpt litt grovt sandpapir og grønnsåpe etter jobb i dag så jeg får pusset av malingen der hvor den faller av flakvis og kantene. Også trenger det en skikkelig vask med grønnsåpe. Tror det blir veldig bra når det blir ferdig :)

DSCN0448

fredag 27. november 2009

Stille natt

På onsdag fikk jeg en mail med invitasjon fra et av byens hoteller som vi bruker gjennom jobb til å bli med på “Stille natt” konserten i Vår Frues kirke. Gjett om jeg ble glad! Hadde i utgangspunktet lyst til å dra på den konserten, men mannen skal på julebord og ingen andre som kunne bli med. Men nå ble det altså anledning til å dra uansett :) Jeg har aldri vært på julekonsert i en kirke så tror det kan bli bra.

Først er det god mat og drikke på Scandic Solsiden før nesen vendes mot Vår Frues kirke og konserten kl 21. Æ GLÆDE MÆ :)

stille_natt

torsdag 26. november 2009

Snart advent

3 dager igjen til 1. søndag i advent og jeg har så smått begynt å finne frem litt advent stæsj. Jeg har fri fra jobb i dag og var snar med å tenne lys og sette meg i sofaen under pleddet og spise frokost mens jeg skummet gjennom avisen når mannen leverte Julie i barnehagen. Har hatt to netter med god søvn etter jeg fikk litt healing på nyra mi. Det var en rar opplevelse, men skal fortelle om den litt senere.

DSCN0443

Nå skal jeg på Ikea å spise lunsj med en gammel kollega, men må først krype på loftet og finne adventsstake og diverse annet.

Ha en super dag!

Klem, Christel

mandag 23. november 2009

Husprosjektet

Arkeologene fant altså ingen skatter da de tok tester på området vi skal bygge på. De brukte derimot 1 1/2 mnd på å skrive rapporten! Heldig vis hadde vi fått alt vi trengte for (forhåpentligvis) siste innsending av reguleringsplanen.  Nå håper jeg kommunen kan få litt fart på sakene og behandle ferdig søknaden før årsskiftet. 

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Gjør stadig små endringer på plantegningene. Her er siste versjon for de som vil ta en titt. Huset er 8,5 * 12,4 meter.

1.etg:
Ikke se på hjørnesofaen, den er satt sammen av to sofaer for jeg fant ikke den sofa løsningen vi ønsker i Viseno så da måtte jeg lage selv.  Stort kjøkken på 16,9 m2 og vaskerom på 10 m2 sto høyt på ønskelisten. Vurderte lenge kjøkken med øy og åpen løsning til stuen, men har kommet frem til at det kan være kjekt å kunne lukke døra til kjøkkenet når vi får besøk eller steker mat. Utsikten vil være til venstre på bildet. Ser det mangler vindu på vaskerom, men det skal være vindu der altså ;)

8_56 x 12_4_ 1 etg

2. etg:
På lang-veggene vil vi sette inn knestokker på mellom 90 og 120 cm. Ikke helt sikker enda pga total mønehøyde ++ i reguleringsplanen. Skittentøys sjakt fra bad til vaskerom skal vi også ha!

8_56 x 12_4_ 2 etg

u.etg:
Vi prøver å få til en liten utleie leilighet så vi kan ha litt leieinntekter de første årene iallefall.

8_56 x 12_4_ u etg

Kom gjerne med tips og innspill!

Klem, Christel

onsdag 18. november 2009

Vindu fra 1913

En kollega av min mann kom innom med dette vinduet. Det sto på et hus fra 1913 så det er ganske gammelt.

DSCN0440

Det har stått i trappen vår ganske lenge i påvente av at jeg skulle gjøre noe med det. Men har hatt det litt vell travelt i det siste så det har ikke stått øverst på lista ;) I dag var jeg hjemme og bestemte meg for at NÅ skulle jeg sette i gang. Trodde det var 1 helt glass jeg, men det var 8 enkle glass som var kitet/limet og naglet fast så det tok litt lenger tid enn jeg trodde.

DSCN0441

Fikk berget 2 hele glass som jeg sjekket at passet i alle rutene. Tok med det ene til en glassmester og bestilte 8 speil. Han ringte tilbake 2 timer senere og sa at de var klar! Det kalles kjapp levering, men jeg var for sliten til å dra å hente de. Må uansett pusse litt på trerammen før jeg kan sette de inn. Kommer forhåpentligvis tilbake med bilder av det ferdige vinduet i løpet av helgen.

Har hatt en super effektiv dag her hjemme å har fått unna masse husarbeid som har hopa seg opp. Drista meg til å moppe gulvet til slutt, men det skulle jeg ikke gjort. Det er jo fy fy når man har bekkenløsning, men jeg overlever nok.

I morgen skal jeg ha jentekveld her, så gubben får svinge vaskekosten i morgen og skape litt falsk idyll i heimen som han så fint kaller det ;)

Klem, Christel

tirsdag 17. november 2009

Tiden flyr

Ca 40 dager siden siste innlegg? Hvor ble det av tiden? Jeg har jobbet intenst med fornyelse av websidene til firmaet jeg jobber hos de siste 4 mnd og har stort sett ikke hatt ork til annet. Iallefall ikke til å oppdattere min egen blogg når arbeidsdagen har bestått av å sitte å jobbe med design og innhold på websidene på jobben. Men jeg har vært innom mange blogger, men ikke lagt igjen kommentarer hos så mange. I går lanserte vi de nye websidene så nå kanskje jeg får litt mer ork og giv til min egen blogg for ikke å snakke om min egen fritid! Det tar på å være gravid og ha en hektisk jobb ;) Er 50% sykemeldt ut året så håper å holde meg til deg 50% nå og ikke jobbe mer enn det. Ikke klart det så langt iallefall, men nå blir det mindre stress på jobb så det skal nok gå fint! 
jul_bord_u45
                                                           bilde: ahlens.no

Ikke lenge igjen til jul heller :) 39 dager igjen tror jeg at jeg leste på en blogg jeg var innom kl 5 i dag tidlig.  Gleder meg til jul i år! Gleder meg til å finne frem julepynt, høre julemusikk og se julefilmer. Det er nok den siste jula vi har i huset vi bor i nå. Satser på å flytte ut til våren når vi begynner å bygge. Julegaver er en annen historie. I fjor var jeg tidlig ute, men ikke startet enda i år. God tid enda ;) Har lyst til å lage fotobok med bilder fra Julie’s 3 første leveår til besteforeldrene hennes så må vel kanskje sette i gang snart.  Satser på at det går rimelig kjapt ved hjelp av Foto Knudsen!

Lover å komme sterkere tilbake fremover nå. Ha en strålende uke alle sammen!

Klem, Christel