lørdag 26. september 2009

Fotoshoot

Magebilder må man ta når man er gravid. Men det er ikke bare å stille seg mot en hvit bakgrunn når man er gift med en hobby fotograf. Det ble flytting av spisestue og opp med lerret og stor ekstern blits. Vi holdt vell på  en halv time før mannen ble fornøyd.

julie og mage uke 21

 

mage uke 21

Tror vi må få til et smilebilde neste gang ;) Skal prøve å ta et bilde hver mnd fremover.

fredag 25. september 2009

Kveldsstemning

I går måte jeg faktisk fyre i ovnen for første gang denne sessongen. Det er så koselig når det knittrer i ovnen, mens trærne suser der ute og regnet pisker på vinduet.

DSCN0364

Men nå er jeg nok litt ut av trening på beregningen av fyring i ovnen for med alle lysene jeg tente ble det veldig varmt.

DSCN0370 DSCN0376

DSCN0377

Og når jeg også begynte å svinge vaskekosten så ble det ikke mindre varmt ;) Men det er godt å ha shina 1. etg til helgen. Nå er det bare et lass med klær i 2.etg som må legges sammen og legges på plass så er det klart for helg.

DSCN0369

I dag er det siste dag på jobben før jeg tar et par dager ferie over helten og reiser på kompetanse tur laaaangt nord. Ja, så langt nord man kan komme i Norge ;) Det er vell bare å finne frem vinterklærne for der er det minus og snø allerede. Et av reisetipsene vi har fått er å ha balsam i håret og klær som er vasket med skyllemiddel. Noen som kan gjette hvor jeg skal?

Ha en strålende helg!

Klem, Christel

torsdag 24. september 2009

Jeg vant!!!

Det er ikke så ofte jeg er med i konkurranser, men ble med på månedens konkurranse på Supersupermamma.  Hun har også en veldig fin nettbutikk med barneutstyr. Vant august konkurransen hos henne og fikk dette flotte påklednings puslespillet i posten denne uken. Gjett om det falt i smak hos Julie på 3 år :) Det var selvfølgelig mest stas med rosa skjørt og topp.

puslespill

søndag 20. september 2009

Lillabad og hvitvask

Nei, vi har ikke fått lilla bad, men Julie har fått vannkopper og er badet noe som kalles lillabad for å tørke de ut før hun smøres inn i hvitvask for å lindre kløen litt. Ja prøve å lindre kløen litt iallefall. Utrolig hvor mange vannkopper en liten 3 åring kan få. Vi har hatt en natt med lite søvn og mye innsmøring. “Mamma det gjør vondt. Ha på hvit!!!” I kveld tror jeg vi prøve med reiseryketabletter for å lindre kløen litt.

DSCN0356
Lillabad og hvitvask

19092009128
Ja vannet ble faktisk så lilla og Julie fikk en dårlig brun uten sol farge på kroppen sin når hun var ferdig. 

DSCN0354
Blid og fornøyd nybadet og smurt inn i hvitvask. Det varte 1 time iallefall ;)

DSCN0353
Jeg ble litt inspirert av lillabadet her i hjemmet også så litt lilla stæsj ble kjøpt inn i går. Skal prøve å få til et innlegg om det i kveld.

søndag 13. september 2009

Rosenthal Sanssouci

Da mine besteforeldre døde for 4 år siden arvet jeg servicene etter bestemor. Desverre var det skår i 5 av de 13 koppene. Hun hadde fått det av sin søster da mamma var 11 år gammel. Det er 47 år siden nå så jeg hadde ikke i min villeste fantasi forestilt meg at det fortsatt var i produksjon.Men for et par uker siden så jeg en annonse i avisen fra CI Pedersen i Trondheim om at servicet skulle gå ut av produksjon 1.12.09 og at de hadde 40% på det nå. Løp å kjøp! Kjøpte til så jeg har komplett kaffeservice til 13 personer. Nå lurer jeg på om jeg skal kjøpe til noen flere før det er for sent.

DSCN0316

DSCN0317

Til og med Julie fikk glede av shoppingen. Hun tok pappen og løp og hentet seg en skje. “Æ spille musikk mammma”
DSCN0319

tirsdag 8. september 2009

Yeah :)

Da er ordinær UL overstått og endelig termin er satt til 7. feb. Jeg har vært så utrolig nervøs i dette svangerskapet. Forrige svangerskap hadde jeg ingen bekymringer selv om det da var tvillinger og komplikasjoner. Alt står bra til med huleboeren og det var ingen tvil om kjønnet iallefall ;) Vi venter en liten jente som ganske så sikkert får navnet Dina. Den lille krabaten var ikke villig til å ligge stille så det var vanskelig for JM å få tatt bilder til oss.

Dina 1

Sist svangerskap var vi jo på utallige UL’er pga komplikasjoner så tror det blir rart å ikke skulle på flere nå. Nå er jeg jo en “vanlig fødende” ;) Formen er så som så. Sliter fortsatt med hodepine og merker det mer og mer i bekkenet. Gubben drar på jakt i morgen og blir borte 8 dager så blir spennende å se formen etter en uke alene med Julie. Jeg har tatt feriedag på fredag og mandag så håper jeg får slappet av og puslet litt hjemme.

Ønsker alle en fortsatt strålende uke.
Klem, Christel

tirsdag 1. september 2009

For liten- for stor

Vi hadde møte med kommunen om våre kommentarer på kommentarene fra diverse instanser og personer til reguleringsplanen vi sendte inn for evigheter siden. Jeg tror det er over 1 år siden vi sendte inn reguleringsplanen, men jeg må innrømme at jeg har kommet ut av tellingen. En av kommentarene fra kommunen var at lekeplassen på 165 m2 var for liten, så vi endret kartet så den ble 265m2……å gjett en gang hva kommentaren fra den nye saksbehandleren var?? Lekeplassen var for stor!!??! Den behøvde ikke være mer enn 200m2. Hva med å si hva de vil ha med en gang så de får det sånn da? Er det rart ting tar tid!!!! Tror vi endte opp med å la den være 265m2 om den er på kartet nå.  Vi håper å få unna de arkeologiskeutgravningene i sept/okt. Håper for gudsskyld at de ikke finner noe for da gir jeg opp. Blir spennende  å se da ;) Jeg har kommet til et punkt der jeg er oppgitt over hvor lang tid ting tar i kommunen, men samtidlig vet jeg at andre utrolig nok har brukt lenger tid enn hva vi har gjort!

Over til noe annet. I sommer fikk jeg smake hjemmebakt knekkebrød hos tanten til gubben. Vanlig knekkebrød smaker papp etter å ha spist disse. Utrolig enkelt å lage er det også. Slenger med oppskriften så kan dere prøve dere om dere vil.

Ingredienser:

2dl lettkokt havregryn
4 dl grovt rugmel
2dl solsikkefrø
1dl linfør
1dl sesamfrø
1dl gresskarkjerner
1ts salt
2ts sukker
7 dl vann

Deigen skal være løs. Fordeles ved hjelp av slikepott på 2 stekeplater med bakepapir. Det skal dekke to hele stekeplater.

DSCN0108

Rutes opp i ønsket størrelse før steking på 180 grader, varmluft. Stek begge platene samtidlig.

DSCN0109

Jeg har en plate på nederste rille og en på nest øverste. Stekes slik:
Stekes først i 40 minutter. Skru så av ovnen og la ovnsdøren stå åpen i 10 min. Steng så ovnsdøren og la de stå i 10 min til(fortsatt med ovnen av)

DSCN0304

Knekkebrødet tas av bakepapiret straks platene er ferdigstekt. Avkjøles på rist.
Thats it! Å du har nydelig hjemmebakt knekkebrød!

DSCN0299

Nå må jeg huske å kjøpe solsikkefrø så jeg får bakt en ny porsjon i ettermiddag!

Ha en super dag!