torsdag 30. juli 2009

I min mage……

……bor dette knøttet! Har endelig kommet meg over 12 uker så føler meg trygg på at det skal gå bra denne gangen. Dette er vell litt av årsaken til lite aktivitet på bloggen min den siste tiden. Jeg er trøtt hele tiden!! I går hadde jeg en cowboystrekk på sofaen i 3 1/2 time og likevell sovnet jeg til natten. *sukk* Jeg kommer sterkere tilbake når energinivået stiger litt etterhvert.

knøttet redigert

 

Klem, Christel :)

tirsdag 28. juli 2009

Kvalværet

Vi hadde en super helg på Kvalværet utenfor Frøya. Været var ikke helt topp, men vi fikk gjort det vi skulle likevell så det var ikke så farlig. Jeg og mamma hadde noen småting å pusle med inne i huset.

Spisestue stoler
Spisestuen er etter mammas foreldre og har gått litt frem og tilbake i familien. Da min bror flyttet hjemmefre fikk han den med seg. Den var da hvit og hadde trekket til høyre. Han malte den grønn(!) og trakk den opp slik at den ble som på bilde til venstre. Til alt hell så tok han vare på orginaltrekket. Spisestua skal få tilbake hvitfargen igjen, men det blir nok ikke før neste sommer. Trekket derimot fikk vi på i helgen :) Litt kræsj med grønnfargen, men det får være slik til den blir malt hvit igjen.
DSCN0154       DSCN0168 

Gardiner på spisestuen kom også opp i løpet av helgen. 3 av vegene på spisestua er malt i caffe latte, mens den veggen på bilde er kledd med grått panel fra en låve.
DSCN0161 

Soveromsgardiner
På det blå soverommet hang det grusomme blekete gardiner som jeg hadde på mitt soverom for ca 16 år siden. De er nå endelig historie. Kjøpte restestoff på Jysk i høst som mamma kjapt sydde nye gardiner av. De gjorde veldig mye med rommet. Sengen står inntil vinduet og rommet er ikke det største så ikke så lett å ta bilder.
DSCN0155       DSCN0158

Litt avslapping ble det også tid til. Gamle Allersblad, sjokolade og kaffe mens man nyter stilheten fra en krok hvor det ikke blåser er helt topp !DSCN0163

Stolt Julie i fanget på bestefar mens hun kjører båt.
DSCN0149

Det er nok av prosjekter på hytta. Nå er de i gang med å bytte taket. Men det er ikke bare bare på et 300 år gamelt hus.  Taket må forsterkes og all material til både tak og stillas må fraktes til øya i egen båt og bæres opp til hytta. Ting tar tid når det er tungvindt!  Men hva gjør man ikke for idyllen ;)

Igang med bygging av stillas og forsterkning av tak innvendig.
DSCN0164      DSCN0175

Det blir nok veldig bra når det er ferdig ;)

 

Klem, Christel

torsdag 23. juli 2009

Weekend

Etter 10 uker borte fra jobb kan man trygt si at det har vært tøft å begynne på igjen, men etter nesten 4 dager så føler jeg endelig at jeg har kommet i jobb modus igjen. I morgen tar jeg “fri”(med PC og mobil) så det blir langhelg på hytta til min mamma. Vi har ikke vært der enda i sommer så det er jammen på tide. Gleder meg til å slappe av uten bilstøy og bråk, og forhåpentligvis uten en mobil som ringer så ofte. Mye har blitt gjort på huset siden vi var der i fjor sommer så gleder meg til å se forandringene. Jeg og mamma har vært å kjøpt nye gardiner til spisestua så gleder meg til å få hengt de opp. Det kommer nok et innlegg fra turen over helgen. Her kan du se litt flere bilder fra hytta

n791380337_3481040_8124

Ønsker alle sammen en god helg :)

Klem, Christel

mandag 20. juli 2009

Plantegninger

Få men viktige ting har vell hendt på husfronten siden siste oppdattering. Vi fikk innspillene på reguleringaplanen vår og sendte kommentar på de tilbake til kommunen. De hadde et håp om å ferdigbehandle den før ferien. Tror ikke det ble gjort, men vi fikk tilbake melding på at i og med at området vi skal regulere er så lite (4,7 mål) så er det ok at det ikke MÅ være to boenheter per tomt, men at det KAN være opptil 2 boenheter per tomt. Vi ble veldig glad når de gikk med på dette for det var litt av noen krav de stilte til utforming av de to boenhetene. Puster litt lettet ut nå og har såvidt begynt å tegne planløsninger. Har funnet noen vi er fornøyde med akkurat nå iallefall. Gubben har ikke så store krav annet enn at han skal ha et “gutterom” ;)

Her er et oversikts kart over område som vi(min onkel) regulerer for tiden. Området  er videreføring av et eksisterende boligområde og ligger nesten i enden av veien så det er lite trafikk forbi området. Den tomten merket med en rød X er vell den som blir vår. Mot nord/nord-øst (se rettningspil til venstre på kartet) grenser området mot en svak skråning uten bebyggelse. Utsikten vil bli den veien. Synes det er litt vanskelig med plassering av vinduer, men romindelingen er det morro å sitte å pussle med. Størrelsen på huset er 11,5 x 8 meter. Jeg tar gjerne mot tips og forslag på plantegningene + vindus plassering :)

Kart

 

1. etg
Kortenden til venstre er den som blir mot nord/nord-øst.

1 etg juli 09

2.etg
Det vil være en sjakt fra badet og ned til vaskerommet  for skittentøy. Et av mine krav ;) Vegghøyden i ytterveggene på langsidene er 90 cm. Hvis det er mulig kan det være vi høyner de med 10-20 cm. 
2 etg juli 09

Kjeller
Vi har tegnet inn utleie i kjeller, så vi har muligheten til å ha det til å begynne med iallefall.  Utleiedelen er den til venstre. Vi har nok plass i resten av huset til å begynne med regner jeg med. Hobbyrom = gutterom til gubben ;) Ser jeg ikke har tegnet på vinduer der, men det skal være to “store” kjellervindu der.
Kjeller m utleie juli 09

 

Vi regner meg å komme i gang til våren, men det er fortsatt litt som må på plass. Bla arkeologiske undersøkelser(!) også må infrastrukturen på plass.

Ønsker alle en fortsatt fin sommer :) Christel

mandag 6. juli 2009

Lykt og vindu

Hadde bursdag for 1 uke siden og fikk blandt annet denne lyslykten fra to gode venninner. Passet veldig godt hjemme hos meg, men er ikke sikker på hvor jeg skal ha den enda.

 DSCN0102

Var på hytta til min svigerinne i Pinsa og der var det mange skatter på låven og stabburet. Jeg kom hjem med et gammelt vindu. Det er helt nedstøva og jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med det. Hadde egentlig tenkt å ta ut glasset og sette inn speil, men litt usikker på hvordan det gjøres. Ser ut som litt av en jobb for min del ;) Jeg tar gjerne mot tips på hva jeg kan bruke det til om dere har noen.

DSCN0107

Ha en strålende uke!
Klem, Christel