søndag 10. mai 2009

Husbygging

Det er en del som spør hvordan det går med husbyggingen vår så her kommer en liten oppdattering.

Vi venter fortsatt på svar fra kommunen på om det kom inn kommentarer på reguleringsplanen vår, men to dager før fristen gikk ut så hadde det ikke kommet inn noe. Kanskje vi var de eneste som kom med kommentarer ;) Kommunene vil at det SKAL være to boenheter per tomt, mens vi vil ha at det KAN være to boenheter per tomt. Det er det vi har argumentert mot i kommentarene våre.

Reguleringsplanen legger en god del begrensninger på utseende av huset. Takvinkel, møneretning, utbygg osv. Men det er helt greit for vi har jo vært med å skrevet den. Det kommer ikke noe funkis hus der for å si det sånn ;)

Vi har møter med diverse husleverandører ang infrastruktur og hustegninger. Veldig spennende! I morgen skal vi i møte med Systemhus for å se på forskjellige varianter av to av husene i katalogen deres. Min favoritt hos de er Skagen. Det er ikke verdens største hus med en grunnflate på 78 m2(10,5 x7,5), men pga knestokkene får man utnyttet arealet i 2.etg veldig bra. BRA er 131,7 m2. Vi vurderer evt å strekke huset slik at det blir 12x7,5 meter. Vil nok også gjøre litt endringer på planløsningen både i 1 etg og 2 etg. F.eks å slå sammen bod og bad i 2.etg for å få større bad. Vi skal ha kjeller så vil ha masse bod plass der.

skagen_03

skagen 1 etg   skagen 2 etg

 

Blåbolig har også et hus som har falt i smak. Legger ut plantegningene. Huset heter Molina og er 12x8 meter. Her liker jeg det meste men må evt ha hatt trappen på andre siden av gangen i og med at vi skal ha kjeller. Får ikke til trapp ned til kjelleren slik den er tegnet inn pga inngangen til bad og vaskerom. Pipa må også flyttes litt hvis vi flytter trappa, men det skal gå bra.

Moloina 1.etg    Moloina 2.etg

Mange tanker og ideer om husbyggingen som surrer i hodet mitt. Kjøkken forslag har jeg også tegnet utfra disse to plantegningene, men får komme tilbake til det litt senere :)

Det kommer jo nye regler fra høsten av som gjør at man må ha mer isolasjon slik at husene blir mer eneribesparende. Vi hadde i utgangspunktet betstemt oss for vannbåren varme i huset, men nå lurer jeg på om det er verdt det. Mye å tenke på iallefall.

fredag 8. mai 2009

Krakk

Vi hadde kontainer i borettslaget hvor jeg bor for et par uker siden. Naboen skulle kaste en gammel krakk som jeg fikk isteden. Hadde litt spraylakk og stoff liggende så enkelt å få frisket den opp litt. Nå mangler jeg bare et bånd som skal limes på nederst på stoffet. Den passer bra på rommet til Julie.

Før:

07052009066

 

Etter:

08052009067

Også til slutt et lite hint til gubben hvis han leser dette: ønsker meg et lite kamera til bursdagen min ;)

Nå er det horisontalen på sofaen som gjelder resten av kvelden.
Ønsker alle sammen en super helg! Selv skal jeg vell varte opp og bære den lille prinsessen vår dit hun vil:)

Christel

torsdag 7. mai 2009

Trampoline=gips!

Trampoline sessongen er i gang å det har Julie fått merke . De var tre unger som hoppen sammen. Julie(3år) falt og en av de andre var så uheldig å hoppe på foten til Julie. Resultatet...... et lite brudd helt øverst på leggen og lilla gips på hele høyre beinet. Var på legevakta på søndag når det skjedde, men da vurderte de det som at det ikke var brudd, men når hun nå ikke vil gå på foten 4 dager senere ble det nye bilder å jaggu var det ikke  et brudd. Det er vist ikke alltid like lett å se på små barn om det er brudd eller ikke. Så nå blir det 3 uker med gips!! Er egentlig veldig glad det var et brudd og ikke et korsbånd eller leddbånd som var slitt av.

Men nå er hun blid og fornøyd etter å ha fått på gipsen. Det er nok mye bedre for henne nå når foten er stiv og stabil.

Også jeg som alltid har vært så nøye med at det bare skal være en person på trampolina av gangen..... men ikke denne gangen :( Nå er det tilbake til den igjen gitt!

julie gips

mandag 4. mai 2009

Oj oj oj

Ser det er nesten 1 mnd siden forrige innlegg her. Har vell hatt litt bloggtørke! Jeg har hatt mye å gjøre så det har ikke blitt prioritert, men jeg kommer sterkere tilbake utover i mai. Har vært å besøkt mange av bloggene jeg følger, men desverre ikke vært flink til å legge igjen kommentarer….beklager!

Ønsker alle en kjempe fin uke!
I’ll be back! ;)
Klem, Christel