lørdag 28. februar 2009

Lørdags shopping

Var i byen å møtte en god venninne til lunsj i dag. Utrolig lenge siden jeg har møtt henne så det var veldig koselig. Å siden jeg var i byen måtte jeg innom Cornelias hus å der falt jeg for en Green Gate kopp..... to stk fikk selvfølgelig bli med hjem ;)

I kveld skal vi i to 50 årsdager, de feires sammen så vi skal ikke løpe imellom. Begynner kl 18 å på menyen står Havets festbord. Jeg gleder meg!

Ellers så tror jeg gubben har lest det forrige innlegget mitt for i går fikk jeg en kjapp leksjon i hvordan jeg skal bruke innstillingene på kameraet vårt ;)

 DSC_0039

DSC_0048 

DSC_0045

 

Nå ser jeg at jeg har fokus kun midt i bilde.... nok en ting å tenke på når jeg bruker kameraet ;)

Ha en strålende lørdag! Klem

fredag 27. februar 2009

Fra kaos til kontroll

Ja nesten iallefall. Har lenge irritert meg over å ikke få system i en overfylt bestikk skuffe,men fikk endelig system. Jeg hadde noen timer fri fra jobb i går å fløy rundt som ei fille å kjøpte inn masse ting og tang som skulle vært kjøpt inn for lenge siden. System til skuffa, spotter til Billy skapet, vegglampe, hyller og flis. Å jammen kom alt på plass i går også. Men bilder??? Nå nei! Det nye kameraet er for avansert for meg når gubben har brukt det med noen "rare"  innstillinger som jeg ikke skjønner noe av *sukk*. I går ble bildene jeg tok grumsete og grå :( Så øverst på ønskelista mi står nå et lite lommekamera som jeg faktisk kan å bruke uten alle mulige finesser ;)

Før Etter
DSC_0019 DSC_0021

Fikk også en pakke fra Stoff og stil med to voksduker. En beige med hvite prikker og en rosa med hvite prikker. Den rosa er til bursdagen til Julie ;) Håper jeg får til noen bilder i kveld, men må ha hjelp til innstillingene først.

tirsdag 24. februar 2009

Peppermynte olje

Et lite tips til alle som går med tett nese.

Nå har jeg snart gått i 2 uker med forkjølelse og tett nese. Har jo brukt nesespray å det hjelper der å da, men så fort jeg slutter blir jeg tett igjen. Den irriterer jo slimhinnene i nesen så mer gørr produseres. Så i dag har jeg startet prosjekt "slutt med nesespray".  Det høres virkelig ut som om jeg har bomull i nesa når jeg snakker... som om jeg ikke er nasal nok fra før ;) Nå går det i saltvanns spray og peppermynte olje.

olje

En kopp varmt vann + 2 dråper av denne oljen = midlertidlig lettelse! 
Kombinert med saltvannsspray har det hjulpet meg gjennom dagen på jobb i allefall :)
Ikke helt sikker på om jeg kjøpte den på helsekost butikk eller apotek, men heller mest mot det første.

Håper det blir bedre utover uka så jeg kommer meg i gang med et av prosjektene jeg har planer om å få utført ;)

søndag 22. februar 2009

Kosedag

Våknet kl 8 å fant ut at snuppa fremdeles sov så jeg lå å lurte på om jeg skulle stå opp eller ikke. Jeg sovna vist igjen, for jeg våknet av kirkeklokka som slo kl 10!!!! Luksus! Gikk inn til Julie å snakket forsiktig til henne. Hun spratt opp å begynte å hoppe i senga si så helt klart at hun var veldig uthvilt.

DSC_0008 

På mobilen lå det en sms fra naboen om at bolledeigen var ferdig. Så da var det bare å få på seg klærne å tusle inn til dit. Der luktet det nybakte boller da vi kom inn. For en deilig start på dagen :) Julie og nabo ungen pynta fastelavens boller og kosa seg, mens jeg fikk servert frokost og kaffe!  Det er jo ikke til å unngå at det er en del ski på tv'n for tiden, men jeg har ikke fått med meg så mye. Men gud så spennende skiskytterstaffeten var i dag! Heia NORGE!

DSC_0007

Så kom min bror å hans største datter på besøk. Ny runde med bollespising!  Julie og søskenbarnet leker seg utrolig bra sammen selv om det er noen år mellom de. Så da lå jeg henslengt på sofan å diskuterte litt hus med min bror. Jaggu var det spennende skirenn på  tv'n igjen.... å nok en gang endte det med gull! Heia NORGE!

DSC_0005

Min bror tok med seg Julie på ishockey kamp for hans datter ville bare være med om Julie ble med ;) Gubben dro også dit etter jobb så nå sitter jeg her i sofan å nyter stillheten. Er litt rastløs, men klarer ikke finne ut hva jeg skal finne på. Tror jammen jeg skal hente meg litt is å kose meg meg hjernedød TV underholdning en liten time før de kommer hjem igjen.

Ønsker alle sammen en fortsatt strålende fastelavens søndag!

onsdag 18. februar 2009

Pjusk

Så var det på'n igjen med forkjølelse. I dag er jeg hjemme, er helt tett pakka i hodet å vondt i kroppen. Like greit å holde seg hjemme så jeg ikke smitter alle de andre som er på jobb. Var å kjøpte meg ferskpresset appelsin juice etter å ha levert Julie hos dagmamman i dag tidlig. Å der fant jeg også et "rom 123" blad som jeg skal kose meg med litt senere i dag. Nå er det sofan som gjelder!

I går kom det nye kameraet vårt. Å hadde det ikke vært for ørene så hadde gliset til gubben gått rundt da han lekte seg med det i går ;) Jeg skjønner ikke så mye av det enda, men må vell sette meg inn i det etter hvert.

Ønsker alle lesere en fortsatt og sykdomsfri fin uke ;)

 DSC_0110

DSC_0111

mandag 16. februar 2009

Kjøkkenutfordring

Jeg har blitt utfordret av Elins drømmer om å vise mine favoritt ting på kjøkkenet.  Beklager bildene, men gubben har solgt kameraet vårt og kjøpt nytt. Men det har vi desverre ikke fått enda så bildene er tatt med mobilen.

King of Coffee fra OBH Nordica: den fikk vi til bryllupet vårt å har blitt brukt veldig mye! Nå har den også kommet i Krem utførelse. Skulle veldig gjerne hatt det, men litt råflott å bytte den ut pga fargen ;)
15022009026

Stelton brødpose og Stelton kaffekanne. Jeg liker de veldig godt, men gubben er ikke helt fornøyd med kaffekannen.
15022009028

Denne lille kjekke tingen er fra Eva Solo og består av fem kjøkken redskap som er veldig grei å ha ved komfyren.

15022009029 

Eva Solo termo karaffel. Genial!! drikkene holder seg kalde lenger enn med den vanlige Eva Solo karaffelen. Og den får plass i kjøleskap døra!
15022009030

Vanlig Eva Solo karaffel
15022009031

Hadeland's Sentimento serie. Fikk det meste av det vi ønsket oss fra serien til bryllupet vårt.
(overse de to ledningene som henger fra spottene ;)
15022009024

 

Det var en liten titt inn i kjøkkenskapene mine. Sender utfordringen videre til de som vil ta den :)

søndag 8. februar 2009

Gang

Nå kommer det endelig bilder av gangen oppe i 2.etg.

Slik så det ut før:
Men her er det allerede lagt nytt tak og listverk i taket.

DSC_0022

Etter:

DSC_0264

Over kjøpmannsdisken skal vi ha en bildelist, men den er alltid utsolgt på ikea ;) 

DSC_0266

 

 DSC_0268

BiIde er malt av en slektning av gubben. Motivet er fra Trondheim, men husker ikke hvor i farta. Vi arvet det da hans tante døde i fjor.

  DSC_0265

Ble veldig fornøyd med gangen:) Nå mangler det bare litt i trappoppgangen så blir det veldig bra. Kommer bilder derfra også etterhvert, men venter til det er helt ferdig.

Ellers så har arkitekten vår snakket med kommunen å etter å ha snakket med han så er jeg ikke like oppgitt lenger, men det tar nok fortsatt litt tid. Saken skal opp til 1.gangs behandling i mars så vi får se hva som skjer da.

onsdag 4. februar 2009

Husbygging og frustrasjon

Argggg! Nå begynner jeg å bli lei av kommunen! Fikk omsider svar på Regulerinigsplan søknaden som ble sendt i sommer. Behandlingen hadde nå(?) startet. Nå liksom???? 6 mnd etterpå?? De beklaget at det hadde tatt så lang tid.  De kan beklage så mye de vil, det hjelper ikke oss!!! De kan bruke 48 uker på å behandle denne søknaden, men startet de 48 ukene først nå???? Begynner å bli så j***** lei av å vente på å komme i gang med bygginga.Så j***** lei av pappir mølla og behandlingstiden til kommunen! Også hadde vi fått ny saksbehandler..... igjen. Tror det er den tredje vi har nå. Å hun pirket selvfølgelig på småting som vi hadde forklart og fått hun forrige til å skjønne. De pirker på sånne småting som vi hadde avklart med henne. "Hvordan skal vi skjerme/bygge inn søppeldunkene????" Man bygger en "bås/skjul" å setter de i den! Det er akkurat som om de leter etter små ting de kan sette fingeren på for å dra ut behandlingstiden! Nå er jeg iallefall sikker på at vi ikke kommer i gang i år heller *sukk*. Min onkel skulle ringe arkitekten for å finne ut hva som har skjedd å hva status er i dag. Det var mitt lille frustrasjons utbrudd i dag!

På hjemmefronten har gubben fått på plass listverk i gangen oppe :D Det ble veldig bra!!! Litt småtteri som ikke er i orden enda, men bilder kommer i løpet av uka. Ellers så er jeg som så mange andre potte forkjøla!

Ønsker alle en fortsatt fin uke!
Klem, Christel

mandag 2. februar 2009

Helgens prosjekt

I helgen har gangen i 2.etg og veggene øverst i trappa fått samme farge som gangen nede. Endelig! Ting tar tid, men det har sin naturlige forklaring. Det selvsnekkra "stillaset" har vi heldigvis ikke tatt bilde av, men det krever sitt når man skal male veggene øverst oppe i trappa, ca 4 meter over det nederste trinnet i trappa. Kunne vell vært et skrekk eksempel på hvordan man ikke skal gjøre det ;) Nytt gulv har også kommet på plass. I skrivende stund er gubben ute å kjøper listverk til gulv og dører i 2.etg. Nå lurer jeg på om jeg skal legge ut bilder nå eller vente til det er helt klart..... Hmmmm. Vi venter med bilder til alt er på plass ;) Da ser det så mye bedre ut.

Fikk gjort en ting til som også har stått leeeenge på lista, nemlig å av-ise fryseren. Det gikk ganske fort med hjelp av varmt vann i kaseroller og kar som vi satte inn i frysern.  Men nå er det også unnagjort! Ganske godt å kunne åpne og lukke døra uten å møtte trykke den hardt igjen.

DSC_1620

Ellers så ble det en liten tur på plantasjen på søndag. Fikk med meg 2 potte roser hjem.... kunstige vell å merke. Pratet litt om det på forrige syforening å det viste seg av de fleste av oss hadde kunstige planter hjemme. Jeg har verken tid eller ork til å stelle de ekte ;) Det tar tid å jobbe fult, pusse opp litt og å være småbarnsmor.  Fant ikke en potte jeg likte, men fant en kurv jeg likte veldig godt.

DSC_1634

 

Håper å komme tilbake med bilder av den ferdige gangen i løpet av uka.
Ønsker alle sammen en strålende uke.

Klem :)