torsdag 29. januar 2009

Dåp

Nei, har ingen små som skal døpes i nærmeste fremtid, men fikk en utfordring fra Tulla i skogen

"Du skal ta bilde nr 6 fra mappe nr 6 og legge ut på bloggen og skrive litt om bildet.og så skal du sende utfordringen videre til 6 nye:-)"

Der fant jeg dette bilde. Det er tatt i dåpen til min beste venninnes datter i 2005. Hjelp, så ung jeg ser ut ;) Tror jeg var ca 12 uker på vei her også.

IMG_2333

 

Ganske mange her inne om har fått denne utfordringen allerede, så utfordrer alle som ikke har tatt den til å ta den.

Ha en fortsatt fin dag.

onsdag 28. januar 2009

Brannvernkurs

I går var jeg på brannvernkurs på jobben. Har vært på sikkerhetskurs for offshore ansatte tidligere hvor vi fikk en grundig demonstrasjon av diverse, men greit å få en kort oppfrisking. Utrolig hvor raskt en brann kan utvikle seg i et rom om de rette faktorene er tilstede. Blir like overrasket hver gang! Så i dag skal jeg (igjen) ut å kjøpe et par ekstra brannvarslere som kan seriekobles. Blir vell litt fanatisk etter et slikt kurs, men heller 2 brannvarslere ekstra enn 1 for lite.

Moralpreken:
Gass til grill skal ikke oppbevares i inne i huset!! Og de skal oppbevares stående!
Hvis det skulle ta fyr når den ligger, og sikkerhetsventilen er i veske sonen brenner det mye mer enn om sikkerhetsventilen ikke er i veskesonen.

Stående

CIMG3334

Liggende

CIMG3336

 

Også var det den berømte smultgryta da. Den skal kveles med lokk eller brannteppe om den tar fyr...ikke vann. Da går det isåfall slik:

Her har smultgryta tatt fyr.

CIMG3355

Her er det tømt på 1(!!) liter vann. Det ble godt å varmt til oss iallefall.

CIMG3359

Også en ting til....trekk alltid ut kontakten på vannkokeren og kaffetrakteren når de ikke er i bruk!
Det var dagens moralpreken fra meg ;)

Ellers så har det skjedd lite i det siste. Bortsett fra at jeg har kommet i gang med handballen igjen. Jeg merker det på kroppen allerede, å det er jo bra ;)

Ønsker alle lesere en fortsatt god uke :)
Christel

tirsdag 20. januar 2009

Coffee break

I dag har jeg gått rundt på jobb å klaget over at jeg er så "snavvel sjuk" . Så da kommer min snille sjef til meg med en liten søtsak fra Godiva! Fikk en liten ekstra vitamin innsprøytning på slutten av dagen :) Den var himmelsk god!
             Bildet er tatt med min mobil så ikke den beste kvaliteten. kanskje på tide med en ny snart.

kl 14

Ha en strålende dag! Klem

fredag 16. januar 2009

Fredag og nye gardiner

I lang tid har jeg hørt om det fantastiske vaskemiddelet fra Durance. På torsdag kom jeg over en butikk hvor de solgte det og ekspeditøren sa jeg måtte kjøpe det. Hun sa at man gleder seg til å vaske huset til helgen med det. Ja ja, tenkte jeg. Det skader ikke å prøve. Å jammen hadde dama rett. Nå er gulvene vasket og det lukter himmelsk her. Det var verdt hver en krone!

DSC_0096 

Kjøpte jo nye gardiner tidligere i uka, men det tok sin tid før de kom opp. I ettermiddag var gubben på jobb og Julie var hos mamma så da skrudde jeg musikken på full vreng og satte i gang.

Før: Beige gardiner og rosa puter.

DSC_0098

Etter: Hvite gardiner og limegrønne puter. Synes det ble så mye lysere og roligere.

DSC_0107

Ja, det er en blank plastikk duk på bordet ;) En 3 åring og et bord av oljet eik er ikke en god kombinasjon!

 DSC_0101

Kjøpte denne fattigmannslysestaken i dag. Den gir så behagelig lys. Den finnes i en større utgave også så mulig jeg må ut å kjøpe den i morgen.

DSC_0109

DSC_0110

 

Nå skal jeg flate ut i sofan med et glass rødvin-
God helg! Klem, Christel :)

tirsdag 13. januar 2009

Neste prosjekt og litt shopping

Jepp, da har vi omsider fått kjøpt inn gulv til resten av 2.etg. Det er ikke mitt prosjekt da, men gubbens ;) Gleder meg til det er på plass så vi får litt helhet. Nå er det forskjellig gulv på alle rommene i 2.etg.

DSC_0089

DSC_0090

Med 50% på alle gardiner på KID så måtte jeg bare ha nye til stua. Er ikke helt klar for å henge opp tynne, gjennomsiktige hvite enda. Disse er litt tykkere..... også så billige som de var :) Skal prøve å få de opp i morgen.

DSC_0088

Nå sitter jeg godt i sofan med strikkingen min og venter på de frustrerte. Ha en super kveld alle sammen!      

mandag 12. januar 2009

Ny uke - ny start

Etter en litt trasig slutt på forrige uke velger jeg å prøve å legge alt bak meg å starte på nytt igjen uka her! Så i dag har jeg rydda å pusla litt hjemme og etterpå måtte jeg jo ut å kjøpe tulipaner! Elsker tulipaner! Kjøpte først en bukett på Obs! å da jeg var innom Ikea litt senere måtte jeg ha en der også. Nå er jeg spent på hvilken som varer lengst... den billige eller den litt dyrere?

DSC_0078

DSC_0080

Jula er ryddet bort for en stund siden, men litt rødt henger igjen enda. Ikke helt klar for å fjerne det enda ;)

DSC_0081

DSC_0084

"Carpe Diem" merket kjøpte jeg for hos Lobelia lenge før jul, men tror ikke det kom opp før lille julaften. Ting tar tid! Henger over døra i yttergangen. Synes det passet så bra der.

DSC_0086

Etter mange dager med masse snø og kuldegrader har det de siste dagene vært ganske mildt ute. I dag fikk jeg nesten litt vår følelse; snøen har smelta rundt trærne og det blåste en varm og god vind. Men til min store skuffelse ser jeg at det ermeldt vinter igjen fra torsdag :( Ja ja får nyte det så lenge det varer!

Ønsker alle sammen en strålende uke! Klem

Problemer med Windows Live Writer??

Får ikke lastet opp innlegg laget i Windows Live Writer i kveld. Er det flere som har samme problem?

Ikke så ofte jeg kommer med innlegg for tiden så utrolig irriterende at det ikke fungerer når jeg endelig tar meg tid til det..... *sukk*

lørdag 3. januar 2009

Litt om det gamle og litt om det nye

Jeg fikk en litt treg slutt på det gamle året, med lite energi de siste to månedene.  Kan vell ikke si annet enn at det er selvforskyldt ;) Er fortsatt like trøtt å sliten, men håper det snur snart. Er veldig klar for å rydde ut jula, men ikke hatt ork til å gjøre det enda.... men jula varer vell helt til påske ;) Har hatt en fin jule med venner og familie. Gubben har jobbet endel, men hadde fri siste del av jula. Det siste døgnene har det lavet ned snø her i Trondheim. Det er veldig vakkert ute! Tok et bilde i dag tidlig og to nå i kveld. De som ble tatt i kveld ble litt uskarpe. Det var så vanskelig å stå i ro i kulda.

sno

DSC_0047

DSC_0050

Ellers så har jeg begynt å strikke et teppe. Måtte finne litt pussel jeg kunne drive med mens jeg lå på sofan. Veldig enkelt rillestrikket "lappeteppe". Stikker med alpaca ull, dobbel tråd og 8'er pinner så det går radig unna. Skal strikke 5 remser a 8 lapper så har en del igjen enda. Jeg er ingen rutinert strikker, men dette skal jeg klare. Ikke fått strikka så mye den siste uka for jeg har slukna på sofan når Julie har sovnet. I går var kl 19 da jeg tok kvelden ;)

DSC_0051

Ønsker alle lesere et litt forsinket godt nytt år!

Klem fra Christel