tirsdag 23. desember 2008

Merry Christmas

Så var dagen før dagen her. Grevinnen og hovmesteren er akkurat ferdig. Alt er klappet og klart til morgen dagen. I dag har jeg vært på graven til Frida å pyntet til jul. Rart at det skal være en del av juleforberedelsene, men det er det desverre. Julestrømpa til Julie er fylt til randen av ting jeg tror vil gjøre henne veldig glad. Hun har vært veldig skeptisk/redd for nissen, men på lørdag var vi på låven til onkel å hilste på fjøsnissen som var der å spiste grøt. Det gikk over all forventning og hun ga til og med nissen en klem.

I morgen skal vi ta det rolig. Bare kose oss å se på tv før vi går ned til mamma litt utpå dagen å tilbringer resten av dagen der.  På menyen står både ribbe m/tilbehør og pinnekjøtt m/tilbehør. Noen liker det ene og noen liker det andre, å mamma har ingenting mot å lage begge deler så da blir det sånn.

Ønsker alle lesere en GOD JUL! 

DSC_1412 

 

DSC_1410 DSC_1400

lørdag 20. desember 2008

Det var en mørk og stormfull aften....

Nå sitter jeg i sofan å koser meg med en episode av The Julekalender. Har ikke sett mange av de siden de krasjer med Drømmhagen som Julie bare mååååå se. I kveld er jeg helt hjemme alene. Mannen er på jobb og Julie ligger hos mamman min. Veldig godt å sitte i sofakroken å slappe av med strikking, julemusikk og tv. Har hatt veldig lite energi en stund å det har vært utrolig slitsomt å føle at jeg ikke strekker til.  Nå er energi nivået heldigvis på tur opp igjen, men det går ikke så fort. Jeg har tatt juleferie så det er en god stund til jeg skal på jobb igjen :). Jul har det også blitt her hjemme, selv om jeg tvilte på det for 1 uke siden. Bakt har jeg også fått gjort, og i dag ble julehandelen unnagjort. Nå mangler vi bare juletreet som skal pyntes på mandag.

Julie som har pynta pepperkakehuset. Gjett om hun koste seg da!

DSC_1383 

Etter et par "nær brann opplevelser" her i huset ble den engle adventsstaken fra Perfect Home byttet ut med en hvor lysene står stødig. Enkel, men veldig fornøyd med den.

DSC_1377

Mamma er alergisk mot julestjerner så de kommer ikke inn i huset vårt. Disse får duge isteden.

DSC_1393

To av de utallige englene jeg har ;)

DSC_1388

Julekort snoren ble fylt opp veldig fort i år.

DSC_0041

Synes de er så søte de to nissene som henger i hver si ende på snoren.

 DSC_1386 DSC_1387

 

Må bare fortelle om da stek ovnen plutselig glødet en kveld. Huff, ikke en god opplevelse! Jeg hadde satt på ovnen(varmluft) for å steke vårruller til middag. Heldigvis satt jeg og Julie så gulvet å lekte oss slik at jeg så komfyren. Plutselig hører jeg det smeller også ser jeg at glasset er grått og at det er orange inni i stek ovnen. Spretter selvfølgelig opp å skrur den av, men det gøder rundt vifta bakerst i ovnen. Jeg sto klar til å hive ovnen ut verandadøren på kjøkkenet, men heldigvis sluttet det å gløde etter hvert. Fillern så nervøs jeg var! Hører jo om boligbranner hele tiden nå før jul. Gubben var på jobb, så ringte til mannen til mamma som kom opp å kikka på ovnen. Det viste seg at det hadde vært en kortslutning i varmeelementet som går i ring rundt vifta. Det så slik ut:

DSC_0037 

DSC_0038

Enda godt det gikk bra! Det er fikset nå så julematen er berget :)

Nei jeg får hive meg over strikkinga mi igjen. Ønsker alle lesere en kjempefin kveld! Klem!

mandag 8. desember 2008

Snart jul??

Ja, det nærmer seg jul med stormskritt. Bare 17 dager igjen til jul! Formen er fortsatt ikke på topp; lite energi og trøtt. Har ikke fått frem så mye julepynt enda, så julestemningen er bortimot totalt fraværende. Det er masse snø ute så det skulle vell kanskje hjelpe på, men har ikke gjort det så langt iallefall. Gubben og Julie har bakt pepperkaker og pynta pepperkakehus så det er iallefall i boks. Å i følge lista mi så har jeg kun igjen 7 julegaver :) Har ikke pakka inn noen av den horden med gaver jeg har kjøpt enda, men tenkte å prøve å kose meg med det litt sånn innimellom frem mot jul.Tenkte å ha fri et par dager før jul så jula kanskje kommer skikkelig på plass hos oss i år også.

DSC_0029 
                                             Nå ser jeg at jeg må ta av båndene som er på englene ;) 

DSC_0032