fredag 31. oktober 2008

Fredag og helgens prosjekt

Hallen, trappa og gangen i 2 etg har jo stått på "MÅ gjøres" lista leeenge. For et par uker siden tok vi hallen. Det gikk relativt kjapt siden maling var alt som skulle til. Link til det prosjektet finner du her. Gubben har lagt tak i gangen i 2.etg, men veggene må males og dørene er iallefall klar for å bli byttet ut. Så i går ordnet vi barnevakt å dro ut å kjøpte 4 hvite dører.
Sånn ser de ut:
hvite dører

Den på badet er allerede på plass, for der var det en karm som passet så det var bare å klikke den på plass. Det ble lekkert! For en forskjell. På de 3 soverommene er det nå grusomme dører fra 1960 tallet, så der må vi også bytte ut karmene. Håper dørene er på plass i løpet av helgen :)

Sånn ser dørene ut nå:
DSC_0023


I morgen er jeg invitert på Halloween party hos en kollega. Jeg har ordnet med kostyme, men vi får se om jeg drar. Håper jeg kommer med før og etter bilder av hele gangen i løpet helgen :)

Ønsker alle sammen en kjempe fin helg!

torsdag 30. oktober 2008

Vidundermiddel

I går fikk jeg en pakke fra Sløyd detaljer i posten. Fikk et godt tips på bloggen til Veronica's hus om et middel så man lett kunne overføre bilder fra papir til stoff. Så nå har jeg kjøpt inn stoff og tenkte å prøve å lage søter hjerter med bilder på som kan henge på f.eks døren inn til Julie sitt rom. Er ingen racer på symaskinen, men et hjerte bør jeg vell klare.Kanaskje jeg også prøver meg på en pute til sofan etterhvert. Ellers er det lite nytt fra denne kanten. Jeg håper vi kanskje får til å fortsette med prosjektet vi har i gangen i 2.etg i løpet av helgen, men vi får se. Legger med et stemningsbilde jeg tok i går kveld.

DSC_0006

fredag 24. oktober 2008

Pakke i posten

Denne uka har det skjedd litt av hvert både på den ene og den andre kanten. Mye aktivitet på kveldstid, og i går kom permitering og oppsigelses varsel i firmaet jeg jobber i. Jeg ble ikke berørt så er veldig glad for det, men forferdelig trist med de som blir berørt. Så det er litt dårlig stemning på kontoret noen dager fremover iallefall. En dag denne uka (husker ikke hvilken)fikk jeg pakke i posten fra Lobelia.no. Noen lys merker som skal på div kubelys til jul, 1-4 merker som skal på lysene i adventsstaken og en "carpe diem" sticker som skal over døren i gangen. Også var det med en gave fra Lobelia :) To nydelige kremmerhus! Tusen takk!De likte jeg veldig godt.

DSC_0001

Nå ser jeg frem til helg så jeg får ladet batteriene igjen. Gubben har arbeidshelg, men han er heldigvis hjemme å sover om natta.
Solen skinner ute så krysser fingrene for at det kan holde seg sånn på lørdag iallefall.

Ønsker alle lesere en strålende helg!!!

onsdag 22. oktober 2008

Onsdag

Våknet av at vinden reiv i huset og regnet pisket på ruta i dag tidlig. I dag er det skikkelig ruske vær her i Trondheim! Ikke mye løv igjen på trærne når jeg titter ut vinduet på kontoret mitt. Jeg kom meg iallefall på jobb i rett tid ;) På jobb fikk jeg mail fra en kollega som hadde vært i USA, hun hadde med gave til meg. Yogurt pretzels!!!! De er såååååå gode. Den salte smaken av Pretzel'ene (saltstenger formet som kringler)og den litt søte/syrlige smaken av yogurten. I'm in heaven :)

clip_image001

Ønsker alle en strålende dag :)

tirsdag 21. oktober 2008

Fotoblogg

Da har min kjære også begynt å blogge. Han har laget sin egen fotoblogg. Han er veldig interessert i fotografering og blir nok veldig glad om noen titter innom;) Link til hans blogg finner du HER

Noen som vet om en side for fotobloggere ala NIB?

søndag 19. oktober 2008

Nymalt gang/trapp

Nå er enda en ting på "ting vi må gjøre lista" krysset ut. I helgen fikk vi endelig malt gangen/trappen opp til 2.etg. Den var caffe latte og taket var grått (egentlig hvit).  Jeg tok et bilde da jeg hadde malt litt hvitt i taket og på veggen for å vise hvor grått det hvite taket hadde blitt, men det bilde er borte. Desverre, for det var virkelig ille ;)

Før

 

 

Etter

DSC_0004

DSC_0001 DSC_0005DSC_0010

Både tak, lister og vegger ble malt i Bomull. Vi ble kjempe fornøyd :) Nå står gangen i 2. etg for tur, men der skal vi også bytte dører så det tar vell litt lenger tid.

Nå skal jeg sette meg i sofan å nyte denne:

is

Verdens beste is!!!! Gleder meg til "Lisa Williams-livet blandt de døde" og "Åndenes makt" på TV Norge i kveld.....jeg tror nemlig det er mer mellom himmel og jord enn vi vet ;)

Ha en fortsatt fin kveld!

lørdag 18. oktober 2008

Tusen takk :)

Fikk denne fra Happy in Pink i dag. Alltid koselig med en award :) Tusen takk!!I dag har jeg malt veggene og taket i gangen i 1.etg. Det ble en enorm forbedring...... bilder kommer i morgen ;)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

onsdag 15. oktober 2008

Hjerter

DSC_1330

Så på bloggen til Randi at hun hadde laget så fine perle hjerter av ståltråd og noen ringer med perler som man får kjøpt på Nille. Jeg kom på at vi hadde en hel bærepose med sånne liggende i kjelleren etter bryllupet vårt. Så i går tente jeg masse lys i stua, sate meg godt til rette med et glass vin og fulgte jeg Randi sin oppskrift på hjertene.

DSC_1313

DSC_1309

DSC_1310

DSC_1312

Tusen takk for tipset Randi. Jeg kommer nok til å lage flere. Har noen ringer med røde perler fra jul i fjor som også skal gjøres om til hjerter .

Nå er det landskamp på TV'n. Ha en fortsatt fin onsdagskveld!

Pregnancy and Infant Loss Awareness Day

I dag er dagen som er "dedikert" til den internationale dagen for å minnes de små som ikke fikk vokse opp og bli stor. Jeg viste selv ikke om denne dagen før vi i 2006 mistet det kjæreste man kan miste.....


World Wide Wave of Light Ceremony
October 15th, everyone is invited to participate in a WORLD WIDE Wave of Light Ceremony.
Please light a candle at 7pm in your time zone and keep it burning for at least 1 hour. If everyone does this there will be a continuous WAVE OF LIGHT over the entire world on October 15th that will last for 24 hours.

oct15_banner

Frida; Julie's eneggede tvilling som ikke fikk bli med oss videre

DSCN1213

Ser du stjernene, liten, fra der hvor du er?
Ser du månen som speiles i vannet?
Ser du vi gråter? Vi har deg så kjær.
Vet du hvor dypt du er savnet?

Fryser du, liten, - eller har du det godt?
Sprer du tannløse smil over verden?
Er du redd, er du ensom, kanskje savner du oss?
Har du kjærliget med deg på ferden?

Kjempet du, liten, før du reiste fra oss?
Fikk du med deg alt du trengte?
Fikk du omsorg og lykke og kjærlighet nok?
Merker du hvordan vi lengter?

Kan du høre meg, liten? Når tankene frem?
Kan du gi meg det svaret jeg trenger?
Er du omsvøpt i glede og varme og fred
i hvile på dunmyke senger?

Elskede unge, får vi treffes igjen?
Det er blitt så stille her hjemme.
Takk for den tiden vi hadde deg her
for alt det vi aldri skal glemme.

~ Magdalena Langset

tirsdag 14. oktober 2008

Pakke i posten

Nå føles det som evigheter siden sist jeg la inn et innlegg her. Jeg har vært inne å lest masse blogger, men har ikke hatt ork til å legge inn et nytt innlegg.
I går da jeg kom hjem fra jobb lå det en pakkelapp i postkassa. Da kom jeg på at jeg "vant" en pakke for en kommentar jeg la igjen hos Torilpia. Jeg brukte ikke lang til for å komme meg til butikken å hente pakken. Å den falt veldig godt i smak hos meg. Toril viste akkurat hvilken stil jeg liker så det passet veldig bra inn her hjemme.

Søte servietter med bilde av et hjerte laget av erica. burgunder kulelys, bubble-bath-ball og en søt fattigmanns sølv skål. Det vises ikke så godt på bildet her da ;)

DSC_1310

 

Jeg elsker skåler. De kan jo brukes til å mye forskjellig. Her med godteri i

DSC_1324

Men akkurat nå ligger det 3 flytelys som brenner i den

DSC_1327

Kulelyset passet godt i den lille lykta som står på brettet på bordet.

DSC_1329 

Så TUSEN TAKK for pakken TORIL, som du ser falt det veldig godt i smak :)

torsdag 9. oktober 2008

Her kommer vinteren

Synes Ingrid Olava's versjon av "Her kommer vinteren" er så nydelig. Liker stemmen hennes veldig godt. Det er Jokke og Valentinerne som har orginalen.

 

Tusen takk til Vårt Lille Hjem for denne awarden. Alltid koselig å få awarder :)

award13[3]

onsdag 8. oktober 2008

Créme fraiche pizza

Det er snadder det. Man bytter ganske enkelt ut pizzasausen med créme fraiche. Da jeg først hørte om det tenkte jeg at det umulig kunne være godt. Det må jo være pizzasaus av tomat på pizzaen!!!! Men der tok jeg feil gitt.

Veldig enkel opskrift. Trenger ikke ha på alt jeg har på da ;)

Nå pizzabunn til langpanne
Créme fraiche
Smårett skinke
Løk
Sopp
Mais
Annanas
Paprika
Masse ost

10 min i ovnen og pizzan er klar!!! Server gjerne med en frisk salat vedsiden av.

Hadde desverre ikke tid til å ta bilde av pizzan da den var ferdig stekt. Vi var for sultne ;)
Men slik så den ut før den gikk i ovnen.

DSC_1308

tirsdag 7. oktober 2008

Gang

Vi har den minste gangen som noen kan forestille seg!!! Den er som en bitte liten L. Huset er bygd på 1960 tallet, å gang var tydligvis ikke prioritert da. Alt for liten til dagens familie iallefall. Den er så liten at jeg tviler på at jeg får tatt bilde av den. En ting er iallefall sikkert, å det er at når vi bygger hus skal vi ha stor gang med mye skap plass!!!

I gangen er det "råpanel" på veggene som vi har malt i Caffe latte. Stående på tre vegger og liggende på en.

DSC_1324

DSC_1316

DSC_1319

Untitled-1

mandag 6. oktober 2008

Mandag

For en start på uka! Våknet i natt av vinden som reiv i huset og regnet som pisket på vinduene. Det er vell ikke å komme unna at høsten er her for fult nå. Skikkelig høstvær! Hjemme går det unna. Begynner å få ferdig en del prosjekter som har stått på "Må gjøres" lista litt for lenge. Forrige helg var det Julie sitt rom som ble ferdig og denne helga har taket i gangen stått for tur. Heldigvis har gubben tatt seg av det. Irriterer meg at jeg ikke har tatt før bilder. Etter bilder kommer når listverket er på plass.  Taket var iallefall trukket papp som var malt. Den hadde sprukket mange plasser, det var et lite stål rør som kom ned fra loftet og det manglet et par lister. Det var rett og slett ikke pent å se på ;) Så på fredag satte gubben i gang. Håper listene er på plass i løpet av et par dager.

onsdag 1. oktober 2008

Vase eller lykt?

Ei venninne kjøpte denne på Mestergørnn tidligere i sommer. I går gikk jeg innom å kjøpte en jeg også. Hadde tenkt å bruke den til lyslykt, men fant jo ut at den godt kunne brukes til vase også. På bilde er det mine kunstige tulipaner som har blitt plasert i den. Synes nesten den gjorde seg best som vase. Fult mulig å ha friske blomster i den også :) Vurderer å spraymale den hvit, men intill vider får den være mørkebrun.

DSC_1316

DSC_1317

DSC_1319