mandag 29. september 2008

Boller

Julie har vært litt pjusk i helga så i dag var både hun og jeg hjemme. Vi kosa oss å bakte boller å sulla rundt i vårt eget tempo. Oppskrifta på bollene er veldig enkel; to pakker møllers bolleblanding, to pakker fersk(!) gjær og vann som anvist på pakken. Og ja, bruk fersk gjær. Resultatet blir så mye bedre. Hadde ikke egg til å pensle de med så de ble ikke så blanke, men himmla gode da :)

  DSC_1313

Nybakte boller med Philadelphia ost of jordbærsyltetøy er utrolig godt.
Har du ikke smakt det så anbefales det :)

DSC_1312

Prinsesserommet er snart ferdig

Skrev jo litt tidligere om at jeg hadde begynt å rydde på "rot rommet" vårt så det kunne bli nytt rom til Julie.
Litt usikker på om jeg tørr legge ut bilde før jeg begynte å rydde, men skit la gå! Rommet ble brukt som et lager rom hvor vi tørket klær!
Sånn var det altså før. Masse klær som var lagret i esker + masse klær som måtte legges sammen. Å en haug med løse sokker. Gud vet hvor mange par jeg brettet tilslutt.;)

DSC_0180

 
Glemte å ta bilde av rommet når det var ferdig ryddet. Fikk iallefall tatt bilde av den ene veggen hvor vi kledde igjen et klesskap da vi pusset opp vårt soverom som ligger på andre siden av denne veggen.

Det som tok tid var å få ned listene i taket uten å ødelegge taket. Det er fra 1960 tallet så det er sånn trukket papp som er malt hvitt i taket. Ser ut som gips, men tåler veldig lite. Så ikke for meg å begynne å legge nytt tak også ;) Men det gikk bra
DSC_0184

 

Fant endelig ut hvor glimrende de ferdigmalte panleplatene er. Det gikk jo veldig fort.
Veldig enkelt, men listverket får noen andre ta.
DSC_0185

 

Her kommer litt etter bilder av rommet. Julie ble kjempe glad å skulle vise rommet sitt til alle som var innom i helgen.

DSC_0191 DSC_0188
DSC_1310 DSC_1312

 

Den andre kroken på rommet er ikke helt ferdig enda, men det blir den vell i dag eller i morgen.
Når Julie sitt rom er ferdig står kontoret for tur. Det gamle rommet til Julie skal nemlig ikke bli et nytt rot rom men et kontor :)..... hvor vi også må tørke klær. Noen som sa at vi trenger større plass?????  Kommunen må få ut fingern så vi kan begynne å bygge snart.

Ha en strålende dag alle sammen :)

tirsdag 23. september 2008

Prosjekt opprydding

Nå har jeg gått å irritert meg over "rot rommet" vårt hvor vi tørker klær etc. Det er egentlig et soverom under alt rotet, men i går var det bare en liten flekk av gulvet som vistes. Planen er at Julie skal få det rommet til soverom så vi kan flytte opp det meste av lekene hennes dit. Akkurat nå står det meste hun har av leker på stua. Rommet hun har nå er ikke så stort at det er plass til masse leker på det. Så i går kveld startet jeg. Satte i gang med sortering av sokker. Da jeg var ferdig hadde jeg lagt sammen ca 70 par sokker, men det er fortsatt 40 single sokker som ikke har funnet sin makker enda. Skjønner ikke hvorfor det blir så mange single sokker? Spiser vaskemaskinen sokker mon tro????? Fikk også rydda unna en god del klær så det ser mye bedre ut allerede. Tok bilde av hvordan det så ut før vi begynte så det kommer nok et "før" bilde etterhvert ;) I kveld er det på'n igjen!

Ha en strålende uke :)

lørdag 20. september 2008

Yade

Kjøpte denne på butikken i dag. Himmelsk!!!

DSC_0001

 

DSC_0004

I kveld skal jeg i30 års dag til en av mine gode venninner. Temaet for festen som begynner kl 16 (!) er "turklær fra 50, 60 og 70 tallet".
Selv har jeg vært på Fretex, romstert litt på loftet og lånt noe fra en kollega. Tror det kan bli mange spennede antrekk :)

torsdag 18. september 2008

Stæsj og stemningsbilder

Her er bildene av det lilla og brunet stæsjet som jeg kjøpte i går.
Nå trenger jeg bare å få opp andre gardiner og finne meg putetrekk i brun/lilla toner. 

DSC_0179DSC_0181 DSC_0180Untitled-1

 

Rakk å plassere ut litt før jeg stakk over til naboen å drakk rødvin.


DSC_0185
 DSC_0189  

 

DSC_0187 DSC_0188 DSC_0190

onsdag 17. september 2008

Lilla og brun

Nå er det ut med det rosa stasjet som vi har hatt på stua i hele sommer. Må inn men litt dypere farger nå når høsten nærmer seg. Kunne godt tenkt med rødt allerede jeg, men litt lenge til Jul enda kanskje. Så i dag har jeg vært ute å handla litt lilla og brunt stæsj som skal på plass i stua litt senere i dag. Gleder meg som en unge. Ikke så mye som skal til for å glede meg for tia :)

Ha en fortsatt fin dag :)

tirsdag 16. september 2008

Møte med Nordbohus

Var på møte hos Nordbohus i dag tidlig. Vi driver å sjekker litt hva de forskjellige leverandørene kan tilby. Hos Nordbohus er det Aplinus vi har sett litt på, men også Korona. Men ingenting er sikkert enda bortsett fra at det blir et tradisjonellt hus vi bygger og at vi vil ha knevegger med 120cm høyde i 2 etg. Og at størrelsen ikke kan overstige 9 x 13 meter. Men tror ikke vi bygger maks størrelse. Kommer vell til å ende opp på  ca 9x11 meter tenker jeg .

 

Alpinus fra Nordbohus (bilder fra Nordbohus.no)

Alpinus-fasade

 

 

 

 

 

 

 

 

alpinus 2 etgalpinus 1 etg

Vi liker planløsningen på dette huset veldig godt. God høyde i yttervegg i 2.etg gir større rom fordi ytterveggene i 2 etg vil være 120 cm høy før skråtaket starter. De to minste soverommene i 2.etg er 12 m2, mens det største er 15m2. Det vi ikke liker med huset er at det er litt dårlig med skap plass i Hallen, men har en ide om noe vi kan gjøre for å endre  på det. Ikke så veldig glad i eksteriøret på dette huset heller. Har ikke gjort noe med disse tegningene, men skal leke meg litt med de i morgen  :)

Korona fra Nordbohus (bilder fra Nordbohus.no)

Korona-persp2-560 

Korona-planhoved-560Korona-planloft-560 

 

Vi liker eksteriøret bedre på dette huset, men det har de ikke de høye ytterveggene i 2.etg  så loftet blir mye mindre. Det har heller ikke tak-ark, men det var ikke noe problem å få endret på det sa han vi pratet med. Hvis vi får hevet ytter veggene tisvarende de på Alpinus huset  og satt på tak-ark så skal alle 3 soverommene opp i 2.etg slik at vi får større stue/kjøkken. Loftet vil da bli utvidet med de hvite feltene som dere ser på tegningene.

Han selgeren skulle komme med prisoverslag på Alpinus huset slik det står med full kjeller og vannbåren varme før helgen så det blir spennende å se :)

På fredag skal vi på nytt møte med Mesterhus. Vi var jo på møte med de i Juni så blir spennende å høre hvilket tilbud de kommer med. Det er Ninni og Nanna vi er interessert i hos de. 

mandag 15. september 2008

Ny layout

Ikke helt ny layout da, men har fått justert litt på den. Etter tips fra Marit - Som mine dager er så har jeg fått en bredere hovedkolonne i bloggen og installert Windows Live Writer så nå kanskje jeg får gjort litt mer med bloggen min :) Det første jeg må gjøre er å endre headderen min ser jeg.

søndag 14. september 2008

Søndag

Våknet i dag tidlig med noe som føltes som en kaktus i halsen og hadde vondt i kroppen. Men det var bare å komme seg opp for mannen er jo på jakttur å kommer ikke hjem før onsdag. Julie var i stor form så ingen mulighet for å ligge litt å slappe av. Så jeg kunne like gjerne dra å møte 6 venninner med barn på en lekeplass. En av mine venninner hadde med en kurv med nybakteboller. De var enda varme så vi kastet oss over de.

Har vært på farten i hele dag for var ingen vits i å sette seg ned å kjenne hvordan formen var for da ville jeg vell blitt sittende. Hadde planer om en tur på plantasjen, men det får bli en annen gang. Nå sover Julie søtt og jeg ligger på sofan under et pelspledd å drikker te med honning. Håper formen er bedre i morgen.Håper alle lesere har hatt ei strålende helg:) Måtte uken bli like bra også.

fredag 12. september 2008

Skapet er på plass

Torsdag hadde jeg en fridag helt alene!!! Kjempe godt! Fikk gjort masse man ikke får gjort når man har med barn. Klesshopping fra morgenen av, en veldig kjapp tur på ikea før jeg tok turen til frisøren å klipte av alt håret.... nesten da. Man sparer og sparer for å få langt hår, å når det endelig blir langt klipper man det av. Ble rett over skuldrene med litt oppklipping for min del da. Så var det middag før det var å kaste seg i dusjen å dra på jentekveld.... Godt med fri ja ;) Å innimellom det rakk jeg å montere et Billy vitrineskap. I dag tidlig var det bare å fortsette monteringen, men i dag har Julie vært hjemme også. Så ting tok litt lenger tid, men ble da ferdig tilslutt.


Endte forresten opp med Billy skap likevell fordi det bare var 2 serveringsfat jeg ikke fikk plass til. De ble plassert i et kjøkkenskap.

Slik var det:
Den eneste grunnen til at jeg har tviholdt på dette skapet er at det også har vært mine besteforeldre sitt. Men nå skal det lagres ned til mamma frem til vi får bygd hus.


Her ser dere de stakkar servisene som jeg arvet etter mine besteforeldre.

Å slik ble det:
Det ble et høyt skap med vitrine dører så servisene fikk komme til sin rett og et lavt skap med dører man kan skjule litt rot bak. Mangler fortsatt lys i skapet
Knottene er kjøpt på Cornelias hus i Trondheim. Passet litt bedre enn de enkle hvite treknottene som fulgte med. Fikk til og med plass til den nydelige skålen med stett vi fikk i bryllupsgave. Den har stått i embalasjen sin i kjelleren i 1 år.
Rotet bak dørene i det lave skapet er foreløpig veldig organisert ;)

Må bare slenge med et bilde av Julie. Hun hadde "vill" fest her mens jeg prøvde å få orden på ting og tang. Her står hun å spiser Litago iført body, cheroxer og lue ;)


onsdag 10. september 2008

Koslig på en onsdagskveld

Tusen takk til Nr. 5 for awarden jeg fikk til henne i dag. Kjempe koselig


Jeg sender den vidre til Tuppenella, Fra Blokk til Hus og Aases fantastiske verden

Legger ved et stemnings bilde tatt her hjemme i dag.
Ja jeg vet at duken ikke er nystrøket ;)

Skap

Fikk et snilt tips om å måle serviset for å se om det fikk plass i Billy skapet.
Å det var bra jeg gjorde det, for skapet er jo bare 28 cm dypt så får ikke plass til serveringsfatene *sukk*

Så tusen takk til Tuppenella for tipset :)

Arv etter bestemor og bestefar

Jeg hadde et veldig nært forhold til min bestemor. Hun var verdens snilleste menneske!! Jeg vokste opp i huset ved siden av besteforeldrene mine så var jo innom hos de hver dag. Husker vi spilte 5 kort og mattis mens jeg drakk hjemmelaga saft. Husker det som om det var i går. Men hverken bestemor eller bestefar lever lenger. Allerede før bestemor døde ga hun beskjed til mamma om at kaffeservise hennes, det skulle Christel få. Til min store "glede" midt oppi sorgen fikk jeg også middagserviset etter henne da tingene ble fordelt. Tror begge servisene er til 12 personer. Bildene ble litt mørke, men sånn ble det bare.


Kaffeservise

Et lite utvalg fra middagserviseI går fikk jeg veldig dårlig samvittighet da jeg kikket i det ene skapet på stua. Der sto begge servisene bortgjemt med ting og tang opp på seg. Kan da ikke la de stå sånn! Jeg vil ha et skap med knotter som vist under. Lurer på om det ikke blir en tur på ikea på fridagen min i morgen ;)

bilde: ikea.no

bilde: lunehjem.no

tirsdag 9. september 2008

Dream

Vesla sover,Gubben er på jakt og huset er sånn någenlunde ryddig. Iallefall 1.etg da ;) Jeg har tent lys overalt og inntatt horizontalen på sofan med ei skål Dream is med sjokoladesaus. Dream finnes jo i så mange varianter nå og jeg har to favoritter; Mint og karamell

Dream med karamell og nøtter. Sjokoladesausen fra Freia som stivner er jo bare nydelig
Liker den plastikken som ligger over boksen når man tar av lokket ;)
Skal den liksom gi oss god samvittighet for at vi spiser is? Søt er den iallefall
Snadder :D
Ha en fin kveld alle sammen

søndag 7. september 2008

Søndag og Award

Ligger på sofan, det er søndag morgen kl 9 å ikke en lyd i huset. Snuppa og gubben sover fortsatt så har litt alene tid for meg selv. Luksus! I dag blir det fult kjør. Middag hos pappa hvor vi får servert årets første fårikål. Så er det bursdagsselskap hos svigerinna mi me kaffe og kake. Også skulle jeg så gjerne ha vært på graven til Frida å gjort klar for høsten. Tror jeg må ta turen til plantasjen når den åpner kl 12 å kjøpe litt lyng jeg kan plante hos henne.Jeg har fått min første Award :)

Fikk den fra Interiør og slikt. Tusen takk! Jeg sender den videre til Mormor's have, Tulla i skogen og Som mine dager er


Ha en flott søndag!