søndag 31. august 2008

Borte bra, hjemme best

Da er vi hjemme igjen etter en super uke på Kreta. Vi har stor kosa oss alle sammen med sol, bading, god mat og drikke. Ferien er over for denne gang. Her kommer noen bilder fra Kreta


Hotellet vi bodde på

Øyen rett utenfor PlataniasHotellet by nightPå strandenVar en dag med vind og da var alle var som små barn i bølgene..... noen mistet badebuksa ;)


Vi fikk alltid Ouzo når regningen skulle betales.Tilslutt et bilde av meg og Julie i barnebassenget hvor vi tilbragte masse tid

torsdag 21. august 2008

Hus

Kjenner jeg begynner å bli ivrig etter å komme litt lenger med alle søknadene vi må få godkjent før vi kan bygge. Akkurat nå er reguleringsplan søknaden inne hos kommunen. Når den er godkjent kan vi søke om å få bygge. Men det tar laaaaang tid. Kommunen kan bruke opptil 48 uker på å behandle regulerings søknaden..... ikke spør hvorfor, men sånn er det bare.

Vi har iallefall tid til å se på forskjellige løsninger. Akkurat nå er vi litt på Ninni eller Nanna fra Mesterhus. Har tegnet litt om på planløsningen på 1 etg på Ninni huset. Jeg har alltid ønsket meg et stort kjøkken, men finner få hus som har det.

Orginal planløsning fra Mesterhus
Har egentlig ikke bruk for så stor stue, det er jo loftstue i 2.etg også. Lite skap plass i Hall synes jeg.Jeg har tegnet om litt.
Dratt ut innhuket ved inngangen og vridd WC'n for å få til et Vindfang og litt mer skap plass. Trappa har jeg også endret litt. Har også flyttet kjøkkenet slik at det blir større. Nå er kjøkkenet på ca 30 kvm og stua på ca 30 kvm.

Akkurat nå synes jeg det ser ut som en bra løsning, men det kan jo fort forandre seg ;)

Tar gjerne mot tips og råd fra andre som har bygget hus.

Julie's første flytur

Hvordan få en 2 åring som er høyt og lavt til enhver tid til å sitte sånn noenlunde i ro på flyturen til Kreta? Fant disse to koffertene på Kremerhuset i går. Har fylt den største med litt ting og tang som kan holde henne litt opptatt iallefall. Synes de var så utrolig søte

onsdag 20. august 2008

Litt fornyelse

Hadde 3 bilder som jeg hadde tenkt å kaste, men så kom jeg over et stoff jeg likte på Jysk. Å det beste av alt var at det var satt ned til 25 kr.... for 5 meter :) Trekte stoffet over bildene og stiftet på baksiden. Ble en helt grei forandring.

FØR
ETTER
FØR
ETTER


tirsdag 19. august 2008

Små innkjøp i ferien

Fikk tid til litt shopping underveis i ferien da.
Vet ikke helt hvor jeg skal ha lysestakene enda, men til 20 kr stk måtte jeg bare kjøpe de. Det lille hjertet henger på en krystall lysestake vi fikk i bryllups gave.
Denne henger i vinduet ved spisestuen. Ble kjempefin. Nå venter jeg bare på at det skal bli mørkt så jeg kan tenne telys i den.

Falt pladask for denne engelen. Kjøpte den på Namsos Lysstøperi. Dyr var den heller ikke! Den har fått plass i det store vinduet på stuen vår.


Første del av ferien er unnagjort

Nå er vi hjemom en liten tur etter å ha vært på diverse hytter i litt over en uke. Vi startet med et besøk hos slektninger like utenfor Namsos før vi tok turen til Å i Meldal. Vi avsluttet rundturen på Paradiset på Frøya. Mamma og hennes mann har et hus som er 270 år gammelt på ei lita øy utenfor Frøya. Der finnes er det stille og goft. Det eneste man hører innimellom er en båt som suser forbi. Huset var i dårlig forfattning da de kjøpte det for 10 år siden, men det begynner å ta form nå. Her kommer et lite bilde ras fra Frøya.

Huset
Furtebua??
Skiltet som henger over døra i gangen
Helt greit å vaske kopper med denne utsikten

Julie vasker kopper. Det var stas det.

Har kjørt båt til butikken å kjøpt litt smågodt.Båt tur til Mausundvær


torsdag 7. august 2008

Ferie

Åhh for en herlig følelse. Nå har jeg 3 uker og 1 dag med ferie foran meg.

Litt sen ferie så utrykt med tanke på fint vær her i Trøndelag, men vi har gardert oss med 1 uke på Kreta som avslutning på ferien.tirsdag 5. august 2008

Det mørkner

Nå har det blitt så mørkt om kveldene at jeg kan tenne masse stearin lys. Selv om det er et tegn på at vi går mot høst og vinter synes jeg det er litt koselig å krype under et pledd på sofan med levende lys rundt om i rommet.

mandag 4. august 2008

Lørdagens frokost

Helt siden jeg var au-pair i USA for 10 år siden har jeg savnet American pancakes med Aunt Jemima sirup på. Ikke helt funnet den rette oppskriften på pannekakene. Men så fant jeg American Pancake Mix på Ultra her om dagen. Gjett om jeg ble glad :) Kjempe enkelt og kjapt. Tilsatte melk og egg å vips så var røra klar til steking. Laget rørt jordbær syltetøy som vi toppet pannekakene med.....oppå sirupen altså. Det var et fest måltid for min del!

Julie snuppa var ikke så glad i sirupen, men jordbær på toppen gjorde susen :)

fredag 1. august 2008

Willow tree engler

Etter at jeg ble mamma fikk jeg øynene opp for Willow tree figurer. Den til venstre er min å heter "Angel of mine". Den til høyre fikk Julie i julegave i 2006. Den heter "Two alike". Synes den passet så godt siden hun har en tvilling. Den ene har mistet en hånd etter litt røff behandling fra Julie, men det må mann regne med. Pappan i huset har enda ikke fått sin egen, men det kommer kanskje etterhvert.